Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Vzorec pogodbe o poslovnem sodelovanju

25.11.2021 14:20

Oddelek za pravne zadeve je seznanjen, da se številni zasebni izvajalci (z in brez koncesije) vključujejo v izvajanje testiranj in cepljenj zoper COVID-19 pri drugih izvajalcih z namenom razbremenitve kadrov in reševanja kadrovskih stisk pri izvajalcih, ki zagotavljajo zdravljenje obolelih s COVID-19.

Za ureditev medsebojnega razmerja med izvajalci, je ministrstvo za zdravje predvidelo uporabo instituta začasne prerazporeditve. Oddelek za pravne zadeve je v ta namen že pripravil vzorec dogovora o začasni razporeditvi, ki ga lahko najdete tukaj. Na tem naslovu lahko najdete tudi predstavitev ključnih značilnosti instituta začasne razporeditve, zlasti bi opozorili na dejstvo, da je delavec v času začasne razporeditve upravičen do dodatka v višini 30 % osnovne plače, ter je njegov delodajalec upravičen do povračila plače kot tudi drugih stroškov delavca ter dodatka za začasno prerazporeditev iz proračuna RS.

Ker pa je bila s strani članov zbornice izražena želja po možnosti sodelovanja v drugih oblikah, smo v ta namen pripravili vzorec pogodbe o medsebojnem sodelovanju, ki je dostopen tukaj. Pri predmetni pogodbi gre za razmerje med dvema izvajalcema zdravstvene dejavnosti.  Vse obveznosti do svojih delavcev torej nosi vsak posamezni izvajalec in ti niso upravičeni do dodatka za začasno razporeditev. Ta vzorec je primarno namenjen za vključevanje v izvajanje testiranj in cepljenj proti COVID-19, mogoče pa ga je tudi prilagoditi za izvajanje drugih zdravstvenih storitev, za katere se izvajalca sporazumno dogovorita. Plačilo po navedeni pogodbi je predvideno po izvedenih storitvah, alternativno pa se lahko predvidi plačilo na enoto časa.

Oddelek za pravne zadeve