Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Hiter pregled sklopov vsebin na novi podstrani Pravne storitve

12.11.2020 17:09
Od prejšnjega tedna je na spletni strani zbornice na voljo nova podstran Pravne storitve, ki jo je pripravil Oddelek za pravne zadeve. 

Pravna vprašanja v zvezi s COVID-19

V rubriki COVID-19 so zbrani odgovori na aktualna pravna vprašanja v zvezi s COVID-19, posebej pa sta tudi predstavljena: ureditev varnih razmer za delo in varstvo rizičnih skupin delavcev v epidemiji

Rubrika vsebuje tudi pregled dodatkov, ki pripadajo zdravnikom v delovnem razmerju ter koncesionarjem za delo v času epidemije oziroma za delo s pacienti, obolelimi s COVID-19. Za koncesionarje in druge zasebne izvajalce zdravstvenih dejavnosti pa smo pripravili tudi vzorce pogodb za vključevanje v COVID-19 delovišča


Pravna zaščita

V rubriki Pravna zaščita so članom zbornice na voljo splošne informacije o uveljavljanju in obsegu kritja stroškov v morebitnih sodnih in drugih postopkih ter o brezplačnem pravnem svetovanju, ki ga izvajajo na zbornici zaposleni pravniki po telefonu, preko e-pošte in s sestanki na zbornici.


Pravne vsebine, ki se nanašajo na opravljanje zdravniškega poklica

V rubriki Koristne informacije se lahko člani seznanite s številnimi pravnimi vsebinami, ki se nanašajo na opravljanje zdravniškega poklica. Pripravili smo predstavitev pravne ureditve:

Zdravniki koncesionarji pa lahko v tej rubriki najdete tudi informacije glede obveznosti vključevanja koncesionarjev v programe NMP ter glede uskladitve koncesijskih razmerij po ZZDej-K

V rubriki pod zavihkom Normativna dejavnost zbornice so navedeni relevantni pravni akti na področju zdravstva in zdravniške službe, hkrati pa so predstavljene aktivnosti zbornice pri sprejemanju zakonov in drugih predpisov. Zlasti vas vabimo, da si preberete zbornični predlog:

  • Zakona o interventnih ukrepih za stabilizacijo delovanja javnega zdravstvenega sistema,
  • Zakona o nekrivdni odškodninski odgovornosti države v primeru zdravljenja.

V rubriki Koristne informacije je objavljen tudi pregled aktualne sodne prakse s povzetki relevantnih sodb, ki bi lahko vplivale na pravni položaj članov.