Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Spoštovani člani Zdravniške zbornice Slovenije,

na Oddelku za pravne zadeve si stalno prizadevamo za uresničevanje in zaščito pravno varovanih interesov naših članov. V ta namen vam nudimo pravno svetovanje in sicer v naslednjih oblikah:

  • svetovanje po telefonu,
  • posvetovanje na sestanku v zahtevnejših primerih,
  • priprava pravnih mnenj pri vprašanjih, prejetih v pisni obliki,
  • pomoč pri uveljavljanju pravic z udeležbo na različnih sestankih z delodajalci, občinami, ZZZS-jem in drugimi,
  • pomoč v zvezi z uveljavljanjem pravne zaščite (več o tem si lahko preberete tukaj).

Na Oddelku za pravne zadeve si prizadevamo našim članom zagotoviti pravno svetovanje, ki je strokovno, kakovostno in učinkovito. Vsako prejeto vprašanje oziroma prošnjo obravnavamo z vso resnostjo in skrbnostjo. Zavedamo se pomembnosti vaših vprašanj, zato skušamo nanje odgovoriti v najkrajšem možnem času, vendar žal v trenutnih razmerah zaradi epidemije COVID-19 to ni vselej mogoče.

Brezplačnega pravnega svetovanja ne nudimo odvetniškim pisarnam, davčnim svetovalcem, računovodskim servisom, javnim zavodom in ostalim subjektom, ki niso člani zbornice. Zaradi velikega povpraševanja s strani navedenih subjektov pa Oddelek za pravne zadeve v primeru razpoložljivih kadrovskih kapacitet nudi odplačno pravno svetovanje oziroma pripravo pravnih mnenj tudi subjektom, ki do tega sicer ne bi bili upravičeni po pravilih zbornice. Pri tem ima pravna pomoč in svetovanje članom zbornice absolutno prednost pred navedenimi dodatnimi storitvami Oddelka za pravne zadeve.

Peter Renčel, univ. dipl. prav.

Vodja oddelka za pravne zadeve

Zdravniške zbornice Slovenije


Za storitve pravnega svetovanja se lahko obrnete na naše pravnike na spodaj navedenih telefonskih številkah. Pri tem vas zaradi lažje organizacije dela prosimo, da pri svetovanju po telefonu kličete v času uradnih ur. V kolikor bomo ocenili, da je vaše vprašanje zahtevnejše in ne moremo podati ustreznega odgovora ustno po telefonu, vam bomo pripravili odgovor v pisni obliki.


Larisa Vrtačnik Jarc

Telefonska številka: 01/ 30 72 127.

E-pošta: larisa.vrtacnikjarc@zzs-mcs.si

 

Tara Tanita Šorli

Telefonska številka: 01/ 30 72 125.

E-pošta: taratanita.sorli@zzs-mcs.si

 

Anže Kimovec

Telefonska številka: 01/ 30 72 129.

E-pošta: anze.kimovec@zzs-mcs.si

 

 

 

 

Za svetovanje v bolj zapletenih primerih se lahko dogovorite za sestanek na zbornici z našimi pravnimi svetovalci. Termin sestanka lahko določimo tudi izven uradnih ur zbornice, na primer v večernem času, oz. kadar najbolj ustreza vam.

 

Kontakt:

Tina Prijatelj, poslovna sekretarka.

Telefon: 01/ 30 72 122.

E-poštni naslov: tina.prijatelj@zzs-mcs.si

Oddelek za pravne zadeve pripravlja tudi odgovore na vprašanja, prejeta v pisni obliki (po e-pošti oz. pisna). Na vsa prejeta vprašanja se trudimo odgovoriti v najkrajšem možnem času, v primeru zahtevnejše materije pa vam lahko pripravimo tudi pravno mnenje.

 

Če imate kakšno pravno vprašanje, nam lahko pišete na naslednji naslov:

Tina Prijatelj, poslovna sekretarka.

E-poštni naslov: tina.prijatelj@zzs-mcs.si

V okviru pravnega svetovanja vam nudimo pomoč tudi v obliki udeležbe na različnih sestankih oz. pogajanjih z občinami, delodajalci, ZZZS-jem in podobno.

V morebitnih sodnih in drugih postopkih vam nudimo pravno pomoč v obliki pravne zaščite. Več o tem si lahko preberete tukaj.

Pravno pomoč pri pogajanjih oz. na sestankih zagotavlja vodja oddelka za pravne zadeve. Za dodatne informacije oz. uveljavljanje te storitve pa se lahko obrnete na spodnji kontakt:

Tina Prijatelj, poslovna sekretarka

Telefon: 01/ 30 72 122.

E-poštni naslov: tina.prijatelj@zzs-mcs.si

 

Informacije v zvezi s specializacijami, licencami, sekundariatom, pripravništvom najdete na naslednjih povezavah:

- specializacije: preberi več >>>,

- licence: preberi več >>>,

- sekundariat in pripravništvo: preberi več >>>.

 

Oddelek za pravne zadeve razpolaga s specializiranim in poglobljenim pravnim znanjem s področja zdravstvenega prava ter s številnih drugih pravnih področij povezanih z zdravstveno dejavnostjo, zdravniško službo in zdravstvenim varstvom. Zaradi velikega povpraševanja s strani odvetniških pisarn, javnih zavodov, davčnih in računovodskih strokovnjakov ter drugih subjektov, ki jim v skladu s pravili zbornice ne nudimo brezplačnega svetovanja, ter z namenom zagotovitve optimalne zasedenosti kadrovskih kapacitet, Oddelka za pravne zadeve nudi pravno svetovanje tudi nečlanom zbornice. Zlasti vam lahko pomagamo pri dilemah glede pogojev za izvajanje zdravstvene dejavnosti, pri vprašanjih s področja koncesij in specifične delovnopravne ureditve zdravstvenih delavcev ter pri morebitnih sporih z relevantnimi deležniki oziroma v postopkih pred pristojnimi organi.

Za pridobitev ponudbe za pravno svetovanje oziroma izdelavo pravnega mnenja lahko posredujete povpraševanje na naslednji naslov:

Tina Prijatelj, poslovna sekretarka

E-poštni naslov: tina.prijatelj@zzs-mcs.si

V ponudbi vam bomo posredovali okvirno ceno želene storitve in predviden rok za njeno izvedbo, ki pa je odvisen od zahtevnosti in kompleksnosti konkretne zadeve, pri čimer pojasnjujemo, da ima pravno svetovanje, ki ga Oddelek za pravne zadeve zagotavlja članom zbornice, prednost. Posebej poudarjamo, da Oddelek za pravne zadeve oziroma Zdravniška zbornica Slovenije za naročnike ne bo izvajala lobističnih aktivnosti.