Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije ima novo vodstvo

25.02.2021 13:32

Zdravniška zbornica Slovenije ima novo vodstvo, nove poslance, nove odbore. Svoje nove mandate smo zasedli z optimizmom in energijo ter za hip pozabili na hudo krizo, ki nas obdaja.

Prevzem novega mandata je slovesen trenutek, ob katerem se moramo zaustaviti in se z razdalje ozreti nazaj in naprej. Slovenski zdravniki smo lahko z marsičim zadovoljni. Dobro smo izobraženi in usposobljeni, številne naše specializacije so evropsko primerljive, naši dosežki objavljeni v mednarodni literaturi, enakopravno sodelujemo v mednarodnih organizacijah ali zdravniških kolektivih v tujini. Uspešni smo tudi doma. Prav nedavno smo, v največji zdravstveni in družbeni krizi, preplavljeni z bolniki s covidom-19, uspeli obdržati smrtnost zaradi nove bolezni pod evropskim povprečjem. Uspešna obravnava je bila možna kljub številu bolnikov, ki je bilo med najvišjimi v Evropi, in številu zdravnikov prav na spodnjem delu evropske lestvice.

Zavedamo pa se, da so uspehi, ki so rezultat sposobnosti, znanja in motivacije, možni le kratek čas, če jim ne sledi ustrezna organiziranost zdravstva.  

Zdravniška zbornica Slovenije ima in mora imeti pri zagotavljanju kakovostnega in etično ustreznega zdravnikovega dela veliko vlogo. Dana nam je z javnimi pooblastili, ki nam nudijo priložnost, da sami določimo standarde usposabljanja in etike. Rezultati kažejo, da smo svojo vlogo sprejeli z vso odgovornostjo.

Kolegice in kolegi, ki ste bili izvoljeni za poslance, in tisti, ki ste postali vodje ali člani delovnih teles, ste že s svojim dosedanjim delom dokazali, da se bo poslanstvo Zdravniške zbornice v družbi samo krepilo. Čestitam Vam k izvolitvi in imenovanju ter se počutim počaščeno, da smo skupaj del ekipe. Vse druge kolegice in kolege pa vabim k sodelovanju ali samo h klicu, kadarkoli boste potrebovali razgovor ali pomoč.

Se vidimo!

Prof. dr. Bojana Beović, dr. med.
Predsednica