Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Priporočilo zbornice za prihajajoče praznike

22.04.2021 15:13

Spoštovani kolegi in kolegice,

v Sloveniji je v zadnjih dneh opazen trend zmanjševanja bremena epidemije, zato se postopoma rahljajo tudi ukrepi. V prihajajočih dneh, ko nas čaka tudi nekaj praznikov, se bomo lahko spet gibali med regijami, po dolgem času se odpirajo terase lokalov. Vse to nas navdaja z optimizmom. Zdaj tudi vemo o virusu že veliko več, kako se prenaša in kateri so tisti potrebni zaščitni ukrepi, ki virusu preprečujejo širjenje. Prav zato v prihajajočem bolj sproščenem tednu ob vseh teh pozitivnih trendih ne pozabimo, da še vedno dosledno spoštujemo ukrepe za preprečevanje širjenja virusa.

Tudi pri odločanju o prehodih meje naj še vedno velja načelo previdnosti. Smiselno je, da premislimo o potovanju v tujino, predvsem na območja s slabšo epidemiološko sliko. Tja potujemo le, če je res nujno. Po povratku iz tujine pa se testiramo, se – če je le možno – vsaj za nekaj dni osamimo in se opazujmo ter nato ponovno testiramo, preden se vrnemo v svoja delovna okolja.

Tako bomo zaščitili svoje bližnje, sodelavce in bolnike ter hkrati poskrbeli, da sami sebi ne bomo ustvarjali nepotrebnih dodatnih obremenitev v povezavi z epidemijo.

Želimo vam prijetne prihajajoče praznične dni!

Prof. dr. Bojana Beović
Predsednica Zdravniške zbornice Slovenije