Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije skrbi za spoštovanje temeljnih vrednot zdravniškega poklica: empatije, strokovne usposobljenosti in avtonomije. Zavedamo se, da so zdravniki in zobozdravniki ob spoštovanju osnovnih človekovih pravic zavezani sledenju vrednotam medicine, zato jim kot institucija želimo delo olajšati, približati, svetovati in predvsem pomagati, kadar to potrebujejo.

Zbornica je ponosna, da lahko v imenu države regulira zdravniški poklic:

  • podeljuje, podaljšuje in odvzema licence,
  • načrtuje, spremlja in nadzoruje pripravništvo, specializacijo in druge oblike podiplomskega strokovnega izpopolnjevanja svojih članov s preverjanjem usposobljenosti ter določa pogoje za imenovanje mentorjev in jih imenuje,
  • izvaja strokovni nadzor s svetovanjem,
  • vodi register zdravnikov.

Poleg tega sprejema kodeks medicinske deontologije in ukrepa v zvezi s kršenjem kodeksa; sodeluje pri pripravi zakonov, planskih dokumentov in drugih predpisov s področja zdravstva; soodloča pri določanju izhodišč za sklepanje pogodb ter zastopa interese zasebnih zdravnikov pri sklepanju pogodb z Zavodom za zdravstveno zavarovanje Slovenije; sodeluje pri sklepanju kolektivnih pogodb v imenu zasebnih zdravnikov kot delodajalcev.