Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila

Predstavitev Pravilnika o določitvi dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve

9.2.2024
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled poglavitnih novosti, ki jih prinaša Pravilnik o določitvi dodatka za povečan obseg dela za posebne obremenitve.

Preberite več

Izdajanje potrdil o upravičeni zadržanosti od dela (e-BOL) v času stavke – pravna stališča zbornice

25.1.2024
Zbornica je s svojimi stališči glede uveljavljanja začasne zadržanosti od dela v času stavke že seznanila tako ZZZS kot Ministrstvo za zdravje.

Preberite več

Pravna stališča zbornice glede načinov naročanja pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti v času stavke zdravnikov in uveljavljanja začasne zadržanosti od dela v času stavke zdravnikov

19.1.2024
Ministrstvo za zdravje je 18. 1. 2024 na bolnišnice in zdravstvene domove naslovilo dopis glede načinov naročanja pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti v času stavke zdravnikov, hkrati je k dopisu priložilo tudi dopis ZZZS v zvezi z uveljavljanjem začasne zadržanosti od dela v času stavke zdravnikov. Zbornica je na MZ in ZZZS poslala dopis s svojimi pravnimi stališči in predlogi glede hkratnega zagotavljanja pravice zdravnikov do stavke in pravice pacientov do naročanja na zdravstvene storitve in koriščenja bolniške odsotnosti.

Preberite več

Novosti, ki jih je prinesel Zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin

19.1.2024
Ponovno objavljamo pregled poglavitnih novosti, ki jih prinaša Zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin

Preberite več

Sklep volilne komisije, vezan na določitev roka za opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije

19.1.2024
Objavljamo sklep volilne komisije št 53, vezan na določitev roka za opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije.

Preberite več

volitve 2024_siroki banner2

Izvedbena navodila volilne komisije za izvedbo volitev predsednika zbornice in poslancev skupščine ter sklep volilne komisije, vezan na določitev roka za opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije

15.1.2024
Objavljamo Izvedbena navodila volilne komisije za izvedbo volitev predsednika zbornice in poslancev skupščine ter sklep volilne komisije, vezan na določitev roka za opredelitev za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije. Člane zbornice vljudno vabimo, da si preberejo celotno novico.

Preberite več

Razpis volitev predsednika zbornice in poslancev skupščine

12.1.2024
Člane obveščamo, da je predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije razpisal volitve za predsednika zbornice in poslance skupščine, ki bodo potekale 14. maja 2024.

Preberite več


Novosti, ki jih prinaša Zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin

21.12.2023
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled poglavitnih novosti, ki jih prinaša Zakon o interventnih ukrepih na področju zdravstva, dela in sociale ter z zdravstvom povezanih vsebin.

Preberite več


Uvrstitev članov, zaposlenih pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, v regijo zasebnih zdravnikov Slovenije

21.12.2023
V maju 2024 bodo predvidoma potekale redne volitve predsednika Zdravniške zbornice Slovenije in poslancev skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, zato tiste člane zdravnike ali zobozdravnike, ki ste po podatkih registra zdravnikov zaposleni pri pravni ali fizični osebi zasebnega prava, obveščamo, da se lahko opredelite za regijo zasebnih zdravnikov Slovenije.

Preberite več


Poročilo volilne komisije o izvedbi nadomestnih volitev v volilni enoti NG1: SB Nova Gorica, Primorske regije

23.11.2023
Poročilo volilne komisije o izvedbi nadomestnih volitev v volilni enoti NG1: SB Nova Gorica, Primorske regije

Preberite več


Skupščina v prvem branju sprejela Spremembe in dopolnitve Statuta zdravniške zbornice Slovenije

14.11.2023
Skupščina v prvem branju sprejela Spremembe in dopolnitve Statuta zdravniške zbornice Slovenije. Vse članice in člane vabimo, da se seznanijo s predlaganimi Spremembami in dopolnitvami Statuta, ki jih je Skupščina Zdravniške zbornice Slovenije v okviru prvega branja sprejela na svoji 113. redni seji.

Preberite več

Nadomestne volitve v volilni enoti NG1: SB Nova Gorica, Primorska regija

3.10.2023
Člane obveščamo, da bodo 23. 11. 2023 potekale nadomestne volitve v volilni enoti NG1: SB Nova Gorica, Primorska regija. Kandidaturo bo mogoče vložiti na volilnem zboru, ki bo potekal na dan 12. 10. 2023, ob 8.00 uri, v prostorih SB Nova Gorica, v medicinski knjižnici (prvo nadstropje).

Preberite več

Pojasnila ZZZS glede plačila za izvedene zdravstvene storitve v javni mreži na dan 14. 8. 2023

29.8.2023
Objavljamo pojasnila ZZZS glede plačila zdravstvenih storitev, ki so jih dne 14. 8. 2023 opravili izvajalci zdravstvene dejavnosti znotraj javne mreže.

Preberite več

Solidarnostna pomoč delodajalca po Kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike RS

17.8.2023
Pojasnila Oddelka za pravne zadeve v zvezi s solidarnostno pomočjo delodajalca po Kolektivni pogodbi za zdravnike in zobozdravnike RS

Preberite več

Zdravstvene storitve, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji

26.7.2023
Vlada je sprejela Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji

Preberite več

Novosti glede plačila zdravstvenih storitev po realizaciji

18.7.2023
Predstavitev novosti, ki jih prinaša sprememba Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema

Preberite več

Izdajanje zdravniških potrdil o kronični bolezni zaradi povečanja letnega dopusta

3.7.2023
Oddelek za pravne zadeve je na prošnjo Odbora za osnovno zdravstvo pripravil mnenje glede pravnih vidikov izdaje potrdil o zdravstvenih razmerah, ki utemeljujejo povečanje letnega dopusta pri zaposlenih v državnih organih.

Preberite več


Poročilo volilne komisije o izvedbi nadomestnih volitev v volilni enoti CE1: SB Celje, Celjske regije

6.6.2023
Za poslanko skupščine zbornice je bila izvoljena Irena Milotić, dr. med.

Preberite več


Odpremljeni volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote CE1: SB Celje, Celjske regije

8.5.2023
Odpremljeni so bili volilni listi za glasovanje na nadomestnih volitvah volilne enote CE1: SB Celje, Celjske regije, ki bodo potekale 26. 5. 2023.

Preberite več