Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravstvene storitve, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji

01.09.2023 12:26

Vlada je sprejela Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji v obdobju od 1. 9. 2023 do 31. 12. 2023.

Vlada RS sprejela novo Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji, katere ureditev velja v obdobju do 1. 9. 2023 do 31. 12. 2023. Ta uredba določa izbrane vrste zdravstvenih storitev, za katere se izvajalcem zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe zagotovi plačilo po realizaciji. Od 1. 8. 2023 dalje je skladu s spremenjenim 15. členom Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema plačilo zdravstvenih storitev po realizaciji namreč zagotovljeno le za izbrane vrste zdravstvenih storitev, za katere se vodi čakalni seznam (novica o spremembi Zakona je dostopna tukaj).

Izbrane vrste zdravstvenih storitev, za katere je zagotovljeno plačilo po realizaciji  v obdobju do 1. 9. 2023 do 31. 12. 2023 so navedene v Prilogi, ki je sestavni del te uredbe in je dostopna tukaj (druga stran). Plačilo po realizaciji za izbrane zdravstvene storitve iz Priloge te uredbe v delu, ki se nanaša na prve preglede, zajema plačilo prvih pregledov, vključno s plačilom vseh pripadajočih diagnostičnih in terapevtskih zdravstvenih storitev, ki omogočajo strokovno utemeljeno obravnavo pacienta.

Vlada v Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje se zagotovi plačilo po realizaciji, ni vključila storitev, ki so že plačane po realizaciji v skladu z Uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, in obsegu sredstev za leto 2023 (ki je nadomestila Splošni dogovor) in bodo tako plačane tudi v prihodnje. Te storitve so določene v 181. členu Uredbe o programih, ki je dostopen tukaj.

Oddelek za pravne zadeve