Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravstvene storitve, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji

26.07.2023 13:50

Od 1. 8. 2023 dalje bo v skladu s spremenjenim 15. členom Zakona o nujnih ukrepih za zagotovitev stabilnosti zdravstvenega sistema plačilo zdravstvenih storitev po realizaciji zagotovljeno le za izbrane vrste zdravstvenih storitev, za katere se vodi čakalni seznam (novica o spremembi Zakona je dostopna tukaj).

Vlada RS je na tej podlagi sprejela Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje katerih se zagotovi plačilo po realizaciji. Ta uredba določa izbrane vrste zdravstvenih storitev, za katere se izvajalcem zdravstvene dejavnosti v mreži javne zdravstvene službe zagotovi plačilo po realizaciji, in obdobje trajanja ukrepa plačila po realizaciji za posamezno vrsto zdravstvenih storitev. Izbrane vrste zdravstvenih storitev so navedene v Prilogi, ki je sestavni del te uredbe in je dostopna tukaj. Ukrep plačila po realizaciji za izbrane vrste zdravstvenih storitev iz Priloge velja od 1. avgusta do 31. avgusta 2023.

Vlada v Uredbo o določitvi izbranih vrst zdravstvenih storitev, za izvajanje se zagotovi plačilo po realizaciji, ni vključila storitev, ki so že plačane po realizaciji v skladu z Uredbo o programih storitev obveznega zdravstvenega zavarovanja, zmogljivostih, potrebnih za njegovo izvajanje, in obsegu sredstev za leto 2023 (ki je nadomestila Splošni dogovor) in bodo tako plačane tudi v prihodnje. Te storitve so določene v 181. členu Uredbe o programih, ki je dostopen tukaj.

 

Oddelek za pravne zadeve