Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Razstava "Obrazi zdravništva" v Mariboru

15.06.2022 14:49

Vabimo vas na ogled razstave Obrazi zdravništva, ki je od 15. junija do 15. julija na ogled v galeriji na prostem v Mariboru.

Na dvajsetih panojih v Ulici škofa Maksimiljana Držečnika smo s fotografijami in zapisi v galeriji na prostem osvetlili tradicijo zdravništva, nekaj odmevnejših medicinskih dosežkov in delo zanimivih zdravnikov, ki so jih izbrali kolegi. Posebno pozornost smo namenilu tudi razvoju zdravništva v Mariboru. 

Pri neverjetnem izzivu, kako ob obletnici (ponovne) ustanovitve na vsega 20 površinah združiti tako zgodovinski razvoj zbornične dejavnosti kot vidnejše strokovne dosežke ter vlogo zdravnikov v družbi, nam je pomagala predstojnica Inštituta za zgodovino medicine prof. dr. Zvonka Zupanič Slavec, dr. med. Razstava na prostem je hkrati javna zahvala delu zdravstvenega osebja ter kolegom, ki so pred tridesetimi leti zbrali moč in vztrajnost in 28. marca 1992 v veliki dvorani tedanje republiške skupščine ponovno obudili zdravniško zbornično dejavnost.  

Pri strokovni pripravi in pregledu besedil ter s fotografijami so sodelovali: dr. Tadej Battelino, Marta Brečko Vrhovnik, dr. Miran Brvar, dr. Eda Bokal Vrtačnik,  mag. Amela Duratović Konjević, Danijela Gorišek, dr. Urh Grošelj, Simon Hawlina, Neja Jurjec Smole, dr. Ivan Kneževič, dr. Nikola Lakič,  Andreja Popit, Matej Praprotnik, Mateja Vintar Spreitzer. Pri priravi vsebin za Maribor je sodeloval prim. doc. dr. Jernej Završnik. Vsem se zahvaljujemo za pomoč pri projektu. 

Nosilec projekta: Jure Brankovič, Oddelek za odnose z javnostmi ZZS