Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

19.05.2021 12:09

Zdravniška zbornica Slovenije se pridružuje številnim organizacijam in zdravstvenim institucijam pri prizadevanjih za ozaveščanje vseh prebivalcev v Sloveniji, zakaj je cepljenje proti covidu-19 najboljša odločitev.

danes na vprašanje: Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19? odgovarja mag. Igor Muževič, dr. med., predsednik Sindikata zdravnikov družinske medicine Praktikum: 

»Pri odločitvi za cepljenje mora vsak posameznik skrbno pretehtati prednosti in slabosti, ki jih predstavlja takšen poseg v telo. Tveganje za resne neželene učinke, ki bi lahko nastali kot posledica cepljenja, je skoraj za vse ljudi neprimerno manjše od vsote negativnih zdravstvenih, psiholoških, socialnih in ekonomskih posledic, ki jih prinaša življenje med epidemijo. Kdor želi zaščititi sebe in bližnje ter zaživeti svobodno, se bo cepil.

Zame odločitev ni bila težka. Bistveno težje je bilo dočakati cepivo.«

Mag. Igor Muževič, dr. med., predsednik Sindikata zdravnikov družinske medicine Praktikum


Zakaj sta dala ramo - ZA cepljenje sta že povedala tudi kirurg dr. Erik Brecelj in pediater Denis Baš.

Vabljeni, da delite njuni sporočili.

Ob tem vas vse prebivalce in prebivalke vabimo, da se nam 20. maja ob 16. uri pridružite na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19, ki ga pripravlja Zdravniška zbornica Slovenije. Potekal bo po videopovezavi (Zoom) in bo trajal do 18. ure.

Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19 – zdravniki specialisti infektologi in klinični mikrobiologi  – prof. dr. Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za cepljenje proti covidu-19 pri NIJZ in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, prof. dr. Alojz Ihan in prof. dr. Janez Tomažič.

Več >>>>