Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zakaj sem dal ramo - ZA cepljenje proti covidu-19? ​

14.05.2021 10:53

Zdravniška zbornica Slovenije se pridružuje številnim organizacijam in zdravstvenim institucijam pri prizadevanjih za ozaveščanje vseh prebivalcev v Sloveniji, zakaj je cepljenje proti covidu-19 najboljša odločitev.

Prvi na vprašanje: Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19? odgovarja priznani kirurg dr. Erik Brecelj z Onkološkega inštituta v Ljubljani:

»Zaradi covida-19 je v Sloveniji umrlo več kot 4500 bolnikov. Večina ni imela možnosti zaščite s cepljenjem. Danes ta možnost JE. Ne umirajmo po nepotrebnem!«

 Cepljenje proti covidu-19


Drugi na vprašanje: Zakaj sem dal ramo ZA cepljenje proti covidu-19? odgovarja priznani pediater Denis Baš, dr. med., specialist pediatrije, Klinika Juventina, predsednik Sekcije za primarno pediatrijo

»Takoj, ko je bilo možno, sem ponosno zavihal rokav in se cepil proti covidu-19. Zakaj? Ker čutim veliko odgovornost do svoje družine, svojih pacientov in tudi do sebe. Verjamem v sodobno medicino in znanost. Ko se bo varnost in učinkovitost potrdila tudi v otroški populaciji, bom brez zadržkov cepil tudi svoja otroka.«


Denis Baš, dr. med., specialist pediatrije, Klinika Juventina, predsednik Sekcije za primarno pediatrijo

Vabljeni, da delite njuni sporočili.


Ob tem vas vse prebivalce in prebivalke vabimo, da se nam 20. maja ob 16. uri pridružite na javnem posvetu o cepljenju proti covidu-19, ki ga pripravlja Zdravniška zbornica Slovenije. Potekal bo po videopovezavi (Zoom) in bo trajal do 18. ure.

Z vami bodo vrhunski strokovnjaki za covid-19 – zdravniki specialisti infektologi in klinični mikrobiologi  – prof. dr. Bojana Beović, vodja svetovalne skupine za cepljenje proti covidu-19 pri NIJZ in predsednica Zdravniške zbornice Slovenije, prof. dr. Alojz Ihan in prof. dr. Janez Tomažič.

Več >>>>