Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ostro obsojamo vsakršne grožnje zdravnikom

22.03.2021 08:57

Zdravniška zbornica Slovenije najostreje obsoja vsakršne grožnje, ki jih je deležen nevrokirurg iz UKC Maribor. 

Prav tako opažamo, da se povečuje nasilje nad zdravniki pri delu s pacienti v vsakodnevni praksi. V minulem tednu je zbornica tako prejela kar tri take prijave zaradi nasilja s strani pacientov oz. svojcev iz treh različnih zdravstvenih domov (kričanje, prepiranje, grožnje zdravniku, ustrahovanje, grožnje s smrtjo). V vseh treh primerih so takoj stekli postopki delodajalca za zaščitno zaposlenega, ki je bil žrtev nasilja, prav tako so bile podane prijave na policijo.

Vsakršne grožnje in nasilje so nesprejemljive. Zato vse pozivamo k strpnosti in prebivalce prosimo, da se vzdržijo vsakršnih dejanj ustrahovanja in groženj, saj le ta ne sodijo v sodobno, demokratično družbo.

Zdravstveno osebje ima, enako kot ostali zaposleni, pravico do varnega, stabilnega in urejenega delovnega okolja. Zdravniška zbornica Slovenije odločno podpira načelo ničelne tolerance do nasilja zdravnikov in zobozdravnikov, saj je njihova varnost hkrati tudi predpogoj za ustrezno in kakovostno obravnavo pacientov.

Policijo pozivamo, da vse grožnje preiščejo in zoper storilce, ki zdravnikom grozijo, ustrezno ukrepajo.

Zdravnikom in zobozdravnikom, ki so soočeni z nasilnim incidentom, Zdravniška zbornica Slovenije nudi vso podporo. V okviru zbornice je na voljo kontaktna oseba za takojšnjo pomoč in nasvet v takšnih primerih. Prav tako so na spletni strani dostopna priporočila za preprečevanje nasilnih incidentov in obrazec za prijavo nasilnega dogodka. Več >>>>