Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Podaljševanje licenc - zbiranje kreditnih točk je kljub epidemiji omogočeno nepretrgoma

22.12.2020 15:39

Zdravniška zbornica Slovenije v skladu z 24. členom Pravilnika o zdravniških licencah dva meseca pred iztekom licence po uradni dolžnosti uvede postopek podaljšanja licence.

V skladu z 10. členom Pravilnika o zdravniških licencah mora zdravnik za podaljšanje licence v iztekajoči dobi sedmih let kot dokaz strokovne usposobljenosti zbrati najmanj 75 kreditnih točk (strokovni dosežki kot dokaz strokovne usposobljenosti). Poleg zadostnega števila kreditnih točk mora zdravnik izpolnjevati tudi pogoj, da je v iztekajočem licenčnem obdobju opravljal zdravniško službo na strokovnem področju, za katerega mu je bila podeljena licenca, oziroma jo je opravljal v vsebini in obsegu, ki zagotavljata njegovo strokovno usposobljenost za delo na tem področju. Več >>>>

Zavedamo se, da je epidemija posegla na številna področja – tako je v času epidemije ovirana udeležba na srečanjih, ki zahtevajo fizično prisotnost – vendar pa je zbornica poskrbela, da je navkljub temu zbiranje kreditnih točk za podaljšanje licence omogočeno nepretrgoma, ne glede na zunanje okoliščine. Zbornica je to problematiko prepoznala že v prvem valu epidemije in pravočasno pričela s številimi spletnimi izobraževanji ter s tem zagotovila široke možnosti za pridobivanje kreditnih točk v času razglašene epidemije in med obema valoma.

O spletnih interaktivnih video-izobraževanjih ter ostalih oblikah izobraževanj zbornica svoje člane redno obvešča preko vseh svojih komunikacijskih kanalov.

Vabimo vas tudi, da si ogledate objave na našem portalu Domus Medica: https://www.domusmedica.si/dogodki#izobrazevanja-zbornice