Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Finančna uprava RS objavila dodatne informacije v zvezi z uveljavljanjem pomoči po 76. členu ZIUOOPE

14.09.2020 10:32

FURS v svoji novici (dostopni na tej povezavi) uvodoma ugotavlja, da je veliko koncesionarjev sredstva že vrnilo. Pri tem pa opozori, da so predmet vračila tudi zneski oproščenih prispevkov za pokojninsko in invalidsko zavarovanje od izplačanih plač za opravljeno delo v času epidemije (delodajalci so poročali na REK z vrsto dohodka 1002). Pojasni še, da bo podatke o vrnjenih sredstvih sporočila Ministrstvu za zdravje RS, zato po opravljenem nakazilu v zvezi z vračanjem koncesionarji nimajo nobenih dodatnih obveznosti. Seveda pa je poleg vračila sredstev še vedno potrebno tudi uveljavljati pravico do pomoči na podlagi 76. člena ZIUOOPE po postopku, opisanem na tej povezavi.

Za koncesionarje, ki sredstev še niso vrnili, je v novici FURS objavljena tudi preglednica s TRR-ji, na katere je potrebno nakazati prejete pomoči in sklici. Objavljena je tudi povezava do izjave o vračilu, ki jo je potrebno oddati prek sistema eDavki.

Koncesionarje še enkrat opozarjamo, da je rok za vložitev zahtevka za uveljavljanje pomoči po 76. členu ZIUOOPE 15. 9. 2020.

Oddelek za pravne zadeve