Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Postanite družinski zdravnik

05.08.2020 13:03

Spoštovani pripravniki in sekundariji,

pred vami je izjemno pomemben trenutek – odločitev, katero specializacijo boste izbrali in s tem - v kateri veji medicine boste delovali kot zdravnica ali zdravnik.

Družinske zdravnice in zdravniki vas zato vabimo, da se nam pridružite in izberete specializacijo družinske medicine. Biti družinski zdravnik je eden izmed najlepših poklicev.

Kot specialisti družinske medicine se boste pridružili verjetno največji družini zdravnikov na svetu, ki skrbimo za svoje bolnike praktično celo njihovo življenje. Z njimi smo ob veselih trenutkih rojstev, ob večjih in manjših zdravstvenih težavah ter v posvečenem času poslavljanja s tega sveta. Priča smo življenju v njegovi najbolj iskreni in čisti obliki, veselju, ko zmanjšujemo različne zdravstvene težave, bolečine, strahove in tesnobe ter po malem spreminjamo svet na bolje. Nudimo oporo ob različnih izgubah in nesrečnih usodah.

Delo zdravnika družinske medicine >>

 

Zgodbe, ki nam jih zaupajo bolniki, bogatijo naša življenja, iz njih se učimo in postajamo boljši ljudje. Zaupanje, ki se na tak način stke med zdravnikom in bolnikom ter njegovo družino, je nekaj najdragocenejšega, kar obstaja, in je na nek način zdravilno samo po sebi. Mi zdravimo bolnike in ne samo posamezne diagnoze.

Dolgotrajno vodenje bolnika z vsemi zdravstvenimi težavami predstavlja visoko strokovno delo, ki zahteva veliko preglednega znanja in spremljanja novosti, ob upoštevanju okoliščin bolnika pa tudi iznajdljivost in zdravo pamet.

V času specializacije vam bomo mentorji predali vse svoje znanje in izkušnje – da bi vas čim bolje pripravili za vaše samostojno delo s pacienti. Na naše nasvete in stanovsko kolegialnost se boste lahko oprli tudi kadarkoli kasneje, še posebej v začetku svoje samostojne specialistične poti, saj smo družinski zdravniki med sabo zelo dobro povezani. Več o specializaciji v videu >>>

Zavzeto ustvarjamo okoliščine, da boste imeli specialisti družinske medicine še več možnosti strokovnega in osebnega razvoja: bodisi v smeri akademske kariere ali dodatne usposobljenosti izvajanja različnih diagnostičnih in terapevtskih postopkov. Prizadevamo si, da bo naše delo tudi ustrezneje nagrajeno.

Poleg strokovnih izzivov smo - in boste lahko tudi vi - aktivni znotraj naše stanovske organizacije, Zdravniške zbornice Slovenije, pa tudi mednarodno.

Specialisti družinske medicine v Sloveniji veljamo za ene najbolj prodornih in cenjenih specialistov v Evropi in zasedamo mnoge vodilne položaje v uglednih evropskih združenjih (npr. UEMO, Wonca Europe – EGPRN, EquiP, EURACT). V mednarodno udejstvovanje se boste imeli prek številnih projektov možnost vključiti tudi specializanti.

Napredni smo v organizaciji in nadzoru kakovosti dela, poučevanju, uvajanju sodobnih tehnologij in na številnih drugih področjih.

V Sloveniji zelo intenzivno iščemo rešitve za izboljšanje delovnih pogojev, ki so žal zaradi staranja prebivalstva problem tudi v večini drugih evropskih držav. V ta namen smo uspešno vpeljali že več mednarodno priznanih rešitev, kot so »referenčne ambulante« in centri za krepitev zdravja. Do sedaj smo dosegli tudi več pomembnih administrativnih razbremenitev >>> in določili strokovne normative za delovno obremenitev, da bi lahko več časa namenili posameznemu pacientu.

Specializacija iz družinske medicine omogoča veliko svobodo pri izbiri mesta zaposlitve in samostojnost pri delu.

Večji del specializacije poteka pri izbranem mentorju ali v regionalnih bolnišnicah, kar omogoča uravnoteženje profesionalnega in zasebnega življenja.

Zdravnik družinske medicine po končani specializaciji sam izbira, kje bo delal v okviru zdravstvene mreže v Sloveniji, lahko v mestu ali na podeželju, v zdravstvenem domu ali kot koncesionar. Ministrstvo ali ZZZS zdravnika ne moreta pošiljati nekam, kjer ne želi delati!

Z veseljem vas pričakujemo na specializaciji iz družinske medicine.

V imenu družinskih zdravnikov:
Vesna Pekarović Džakulin, predsednica Odbora za osnovno zdravstvo Zdravniške zbornice Slovenije
Prof. dr. Igor Švab, dekan Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani in predstojnik Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani
Prim. izr. prof. dr. Danica Rotar Pavlič, predsednica Združenja zdravnikov družinske medicine, koncesionarka, Vnanje Gorice
Veronika Vezjak, specializantka družinske medicine, ZD Vrhnika, predsednica Sekcije mladih zdravnikov
Prim. prof. dr. Marija Petek Šter, koordinatorica za specializacijo družinske medicine, ZD Trebnje
Izr. prof. dr. Zalika Klemenc Ketiš, predstojnica Katedre za družinsko medicino Medicinske fakultete Univerze v Mariboru
Prim. Dean Klančič, podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije, koncesionar, Komenda
Miha Lukač, predsednik skupščine Zdravniške zbornice Slovenije, Zdravstvena ambulanta v Cerkvenjaku
Aleš Kajtna, ZD Velenje
Prim. izr. prof. dr. Marko Kolšek, ZD Litija
Asist. Vesna Homar, ZD Vrhnika
Prim. izr. prof. dr. Davorina Petek, Zdravstveni zavod Zdravje
Lena Šorli, mlada specialistka družinske medicine, ZD Idrija
Doc. dr. Vojislav Ivetić, koncesionar, Spodnji Duplek
Aleksandra Žuber, upokojena zdravnica družinske medicine, a še vedno aktivna, Velenje
Prim. dr. Rade Iljaž, koncesionar, Medicina Iljaž
Prim. doc. dr. Nena Kopčavar Guček, ZD Ljubljana
Prim. Irena Vatovec, direktorica ZD Postojna
Prim. izr. prof. dr. Ksenija Tušek Bunc, ZD Maribor
Martina Jesenšek, specializantka družinske medicine, ZD Litija
Izr. prof. dr. Tonka Poplas Susič, koncesionarka, Ljubljana, namestnica direktorja za razvoj zdravstvene dejavnosti ZD Ljubljana
Asist. Mateja Kokalj Kokot, ZD Grosuplje
Doc. dr. Andrej Kravos, koncesionar, Žalec
Prim. doc. dr. Erika Zelko, ZD Ljubljana
Asist. dr. Aleksander Stepanović, direktor ZD Škofja Loka
Asist. Jasna Primožič, ZD Piran - Lucija

 

Vas zanima več o specializaciji iz družinske medicine iz prve roke?

Specializant družinske medicine Žan Trontelj, dr. med., je odgovoril na nekatera najpogostejša vprašanja >>>  


Video dogodek - Vabljeni!

V četrtek, 6. avgusta, ob 20. uri, pa ste vabljeni, da ste z nami na video dogodku: "Pridružite se družinskim zdravnikom - izberite specializacijo družinske medicine".

Udeležbo nam prosimo potrdite na dogodki@zzs-mcs.si. Najlepša hvala.

Povezavo do dogodka in vsa tehnična navodila vam bomo po e-pošti posredovali v četrtek zjutraj.

Vabljeni!