Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ministrstvo za zdravje objavilo več razpisov za podelitev koncesij v zdravstvu

28.07.2020 12:42

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je kot koncedent dne 23. 7. 2020 objavilo štiri javne razpise za podelitev koncesij na področju parodontologije/zobnih boleznih in endodontiji, oralne in maksilofacialne kirurgije, čeljustne in zobne ortopedije ter dermatovenerologije in sicer:

  • Javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje javne službe na področju čeljustne in zobne ortopedije v zobozdravstveni dejavnosti v skupnem obsegu 9,70 programa (besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija sta dostopna tukaj).
  • Javni razpis za podelitev koncesij za opravljanje javne službe na področju zobozdravstvene dejavnosti – parodontologija/zobne bolezni in endodontija v skupnem obsegu 2,00 programa (besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija sta dostopna tukaj).
  • Javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju zobozdravstvene dejavnosti – oralna in maksilofacialna kirurgija v skupnem obsegu 1,00 programa (besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija sta dostopna tukaj).
  • Javni razpis za podelitev koncesije za opravljanje javne službe na področju dermatovenerologije v specialistični zunajbolnišnični dejavnosti v skupnem obsegu 3,00 programa (besedilo javnega razpisa in razpisna dokumentacija sta dostopna tukaj).

Vsi pogoji, ki jih mora izpolnjevati ponudnik za pridobitev koncesije, so navedeni v javnem razpisu za posamezno področje opravljanja javne službe.

Pri tem ponudnike – pravne osebe, ki se želijo prijaviti na ta razpis opozarjamo, da se potrdilo, da ponudnik »ni v postopkih pred organi pristojne zbornice ali strokovnega združenja zaradi kršitev v zvezi z opravljanjem poklica« lahko izda le za člane Zdravniške zbornice Slovenije, to pa so lahko samo fizične osebe, zaradi česar skladno z navodilom Ministrstva za zdravje RS (dostopno tukaj) to potrdilo pri ponudnikih – pravnih osebah izdajamo za odgovorne nosilce zdravstvene dejavnosti pri ponudniku (več o tem si lahko preberete tukaj).

V primeru, da bi ponudniki glede razpisa ali razpisne dokumentacije imeli kakšna vprašanja, lahko ta zastavijo ministrstvu za zdravje preko portala javnih naročil – gumb za zastavljanje vprašanj je na dnu objave posameznega razpisa:

Ministrstvo smo pozvali, naj ažurno objavlja in odgovarja na vsa vprašanja, ki jih dobijo preko tega portala.

Rok za postavljanje vprašanj v zvezi s posameznim razpisom je 3. 8. 2020 do 12:00.

Rok za prijavo na predmetne javne razpise je 7. 8. 2020.

Oddelek za pravne zadeve Zdravniške zbornice Slovenije