Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novo glede refundacije dodatka koncesionarjem za delo v rizičnih razmerah

22.06.2020 12:39

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je na vse lokalne skupnosti ter na koncesionarje, ki opravljajo javno zdravstveno službo, naslovilo navodila glede uveljavljanja financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah. Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje je 30. 6. 2020.  

Zdravniška zbornica Slovenije je pridobila dopis Ministrstva za zdravje Republike Slovenije z dne 19. 6. 2020 (dostopen tukaj), v katerem ministrstvo povzema ključna navodila glede posredovanja zahtevkov za izplačilo dodatka za rizične razmere. V njem navaja:

  • Koncesionarji za dejavnosti, ki jih opravljajo na podlagi podeljene koncesije s strani občine za opravljanje javne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, zahtevke oziroma račune za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah posredujejo preko UJP-net v elektronski obliki (e-Račun) občini, ki jim je podelila koncesijo. Koncesionarji pri uveljavljanju zahtevka uporabljajo navodila ministrstva za zdravje za izplačilo dodatkov koncesionarjem sekundarnega nivoja, ki so dostopna tukaj. Ta navodila naj bodo v pomoč tudi občinam pri vzpostavitvi sistema financiranja tega dodatka.

     

  • Koncesionarji, ki opravljajo javno službo na sekundarni ravni zdravstvene dejavnosti, zahtevke oziroma račune za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah posredujejo preko UJP-net v elektronski obliki (e-Račun) Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije, in sicer le za dejavnosti, za katere jim je ministrstvo podelilo koncesijo za opravljanje javne službe na sekundarni ravni zdravstvene dejavnosti skladno z navodili ministrstva za zdravje za izplačilo dodatkov koncesionarjem sekundarnega nivoja, ki so dostopna tukaj.

Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje, ki ga določa 78. člen Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 80/20), je 30. 6. 2020.

Oddelek za pravne zadeve