Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Novo glede refundacije dodatka koncesionarjem za delo v rizičnih razmerah

22.06.2020 12:39

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je na vse lokalne skupnosti ter na koncesionarje, ki opravljajo javno zdravstveno službo, naslovilo navodila glede uveljavljanja financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah. Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje je 30. 6. 2020.  

Zdravniška zbornica Slovenije je pridobila dopis Ministrstva za zdravje Republike Slovenije z dne 19. 6. 2020 (dostopen tukaj), v katerem ministrstvo povzema ključna navodila glede posredovanja zahtevkov za izplačilo dodatka za rizične razmere. V njem navaja:

  • Koncesionarji za dejavnosti, ki jih opravljajo na podlagi podeljene koncesije s strani občine za opravljanje javne zdravstvene dejavnosti na primarni ravni, zahtevke oziroma račune za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah posredujejo preko UJP-net v elektronski obliki (e-Račun) občini, ki jim je podelila koncesijo. Koncesionarji pri uveljavljanju zahtevka uporabljajo navodila ministrstva za zdravje za izplačilo dodatkov koncesionarjem sekundarnega nivoja, ki so dostopna tukaj. Ta navodila naj bodo v pomoč tudi občinam pri vzpostavitvi sistema financiranja tega dodatka.

     

  • Koncesionarji, ki opravljajo javno službo na sekundarni ravni zdravstvene dejavnosti, zahtevke oziroma račune za izplačilo dodatka za delo v rizičnih razmerah posredujejo preko UJP-net v elektronski obliki (e-Račun) Ministrstvu za zdravje Republike Slovenije, in sicer le za dejavnosti, za katere jim je ministrstvo podelilo koncesijo za opravljanje javne službe na sekundarni ravni zdravstvene dejavnosti skladno z navodili ministrstva za zdravje za izplačilo dodatkov koncesionarjem sekundarnega nivoja, ki so dostopna tukaj.

Rok za posredovanje zahtevkov občini oziroma ministrstvu za zdravje, ki ga določa 78. člen Zakona o interventnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic epidemije COVID-19 (Uradni list RS, št. 80/20), je 30. 6. 2020.

Oddelek za pravne zadeve