Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pojasnila glede refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah za koncesionarje

29.05.2020 12:50

S strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije smo 29. 5. 2020 prejeli informacijo, da so pojasnila ministrstva glede načina in postopka za uveljavljanje teh izplačil še v postopku usklajevanja.

Zdravniška zbornica Slovenije je na podlagi mnenja Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije (dostopno tukaj) na Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije naslovila več dopisov, v katerih je ministrstvo pozvala, da pojasni način in postopek uveljavljanja proračunskega financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah, ki pripada koncesionarju na podlagi šestega odstavka 71. člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20).

S strani ministrstva za zdravje smo 29. 5. 2020 prejeli odgovor, da so pojasnila glede načina in postopka za uveljavljanje teh izplačil še v postopku usklajevanja.

Oddelek za pravne zadeve