Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pojasnila glede refundacije dodatka za delo v rizičnih razmerah za koncesionarje

29.05.2020 12:50

S strani Ministrstva za zdravje Republike Slovenije smo 29. 5. 2020 prejeli informacijo, da so pojasnila ministrstva glede načina in postopka za uveljavljanje teh izplačil še v postopku usklajevanja.

Zdravniška zbornica Slovenije je na podlagi mnenja Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije (dostopno tukaj) na Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije naslovila več dopisov, v katerih je ministrstvo pozvala, da pojasni način in postopek uveljavljanja proračunskega financiranja dodatka za delo v rizičnih razmerah, ki pripada koncesionarju na podlagi šestega odstavka 71. člena Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo (Uradni list RS, št. 49/20 in 61/20).

S strani ministrstva za zdravje smo 29. 5. 2020 prejeli odgovor, da so pojasnila glede načina in postopka za uveljavljanje teh izplačil še v postopku usklajevanja.

Oddelek za pravne zadeve