Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Pomoč in podpora zbornice zdravnikom v najbolj izpostavljenih primerih in okoliščinah povezanih s koronavirusom

09.03.2020 14:52

Spoštovani člani in članice,

Zdravniška zbornica Slovenije v zadnjih treh tednih prejema veliko mailov in telefonskih klicev v povezavi s koronavirusom. Za vašo odzivnost se vam res zahvaljujemo in si je želimo še naprej.

Na podlagi vseh teh sporočil vodstvo zbornice oblikuje in podaja pobude na MZ, NIJZ in ZZZS. 

Za lažjo komunikacijo je vsem članom na voljo poseben e-naslov koronavirus@zdravniskazbornica.si.

Na ta naslov se lahko obrnete s predlogi, pobudami, vprašanji, dilemami, tudi kritikami. V najkrajšem času vam bomo podali ustrezno povratno informacijo in/ali vašo pobudo posredovali odgovornim na MZ. Zbornica je v soboto tudi javno ostro obsodila izjave odgovornih politikov, da so nekateri zdravniki, ki so zboleli za koronavirusom, neodgovorni.

Vsi okuženi in bolni zdravniki so doslej upoštevali vsa varnostna priporočila s strani odgovornih, torej tudi priporočila, ki so jim bila dostopna po vseh komunikacijskih kanalih (predvsem na spletu in po telefonu). Danes smo sklicali novinarsko konferenco tudi zato, da zdravnike in zobozdravnike zaščitimo pred javnim linčem.

Zdravnikom, ki ste se znašli v najrazličnejših težkih okoliščah povezanih s koronavirusom (npr. kot so v ZD Metlika, UKC Maribor in drugje), je na voljo tudi pogovor z izkušenimi zdravniki. Če bi si tak pogovor želelite, prosimo pišite na koronavirus@zdravniskazbornica.si. Prosimo vas, da na kratko opišete problem, pustite svojo telefonsko številko ali pa prosite za odgovor po mailu. Če boste želeli telefonski pogovor, vas bo poklical eden od svetovalcev (zdravnikov) iz zdravniške zbornice.

Vse sveže informacije lahko spremljate tudi na naši spletni strani. Med drugim smo v soboto prejeli sporočilo predstojnice infekcijske klinike UKC Ljubljana, ki je dostopno tukaj >>>

Podajamo tudi povezavo na navodila>>>, ki so jih dobili zdravstveni delavci v Združenem kraljestvu že 25. 2. 2020. Pri nas jih še vedno nimamo, zato smo na MZ poslali prošnjo, da se do teh navodil opredelijo in nas o tem obvestijo.

Nujno je, da ostanemo povezani, da stopimo skupaj in si medsebojno pomagamo, da bomo lahko ostali zdravi in pomagali našim pacientom.

 

Dr. Zdenka Čebašek-Travnik
Predsednica