Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izvajanje izobraževalnih dogodkov v času korona virusa

05.03.2020 12:12

Zdravniška zbornica Slovenije je, ker izvaja izobraževalne dogodke in drugim organizatorjem dogodkov oddaja prostore v zbornici, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NJIZ) zaprosila za navodila glede izvajanja izobraževalnih dogodkov v času korona virusa. Predvsem smo jih vprašali: ali so kakšne omejitve in previdnostni ukrepi, saj želimo kot gostitelj številnih izobraževalnih dogodkov vedeti, kako pravilno ravnati.

Od NJIZ smo prejeli sledeč odgovor:

»Spoštovani,

v tem trenutku posebnih navodil za odpovedovanje množičnih prireditev ali izobraževanj v Sloveniji nimamo. Takšen sklep bi morala izdati Vlada RS, kar pa se do sedaj ni zgodilo. Odločitev o preložitvi oziroma o neizvedbi je torej na organizatorju. Prosim, da spremljate navodila in priporočila na spletni strani NIJZ in ostale uradne informacije. Posredujem še povezavo na priporočila za preprečevanje okužbe: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Lep pozdrav,«

Po zbornici smo za obiskovalce in udeležence dogodkov tako že izobesili navodila NIJZ za umivanje rok in samozaščitno ravnaje.  

Navodila za higieno rok >>>

Navodila za preprečitev širjenja >>>>

Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2019 >>>>

Kako preprečiti okužbo_bilten