Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Izvajanje izobraževalnih dogodkov v času korona virusa

05.03.2020 12:12

Zdravniška zbornica Slovenije je, ker izvaja izobraževalne dogodke in drugim organizatorjem dogodkov oddaja prostore v zbornici, Nacionalni inštitut za javno zdravje (NJIZ) zaprosila za navodila glede izvajanja izobraževalnih dogodkov v času korona virusa. Predvsem smo jih vprašali: ali so kakšne omejitve in previdnostni ukrepi, saj želimo kot gostitelj številnih izobraževalnih dogodkov vedeti, kako pravilno ravnati.

Od NJIZ smo prejeli sledeč odgovor:

»Spoštovani,

v tem trenutku posebnih navodil za odpovedovanje množičnih prireditev ali izobraževanj v Sloveniji nimamo. Takšen sklep bi morala izdati Vlada RS, kar pa se do sedaj ni zgodilo. Odločitev o preložitvi oziroma o neizvedbi je torej na organizatorju. Prosim, da spremljate navodila in priporočila na spletni strani NIJZ in ostale uradne informacije. Posredujem še povezavo na priporočila za preprečevanje okužbe: https://www.nijz.si/sl/preprecevanje-okuzbe-z-virusom-sars-cov-2019

Lep pozdrav,«

Po zbornici smo za obiskovalce in udeležence dogodkov tako že izobesili navodila NIJZ za umivanje rok in samozaščitno ravnaje.  

Navodila za higieno rok >>>

Navodila za preprečitev širjenja >>>>

Preprečevanje okužbe z virusom SARS-CoV-2019 >>>>

Kako preprečiti okužbo_bilten