Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Predlog Pravilnika o sestavi, nalogah, pristojnostih in načinu dela Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko

18.12.2019 12:08

Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije je na spletnem portalu e-uprava objavilo predlog Pravilnika o sestavi, nalogah, pristojnostih in načinu dela komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko (v nadaljevanju: pravilnik). Pravilnik bo nadomestil trenutno veljavni Pravilnik o sestavi, nalogah, pristojnostih in načinu dela Komisije Republike Slovenije za medicinsko etiko.

Ministrstvo je na podlagi zakonskega pooblastila iz 60. člena Zakona o zdravstveni dejavnosti (v nadaljevanju: ZZDej) pripravilo zgoraj navedeni pravilnik, s katerim ureja položaj in način dela komisije za medicinsko etiko in v katerem je ena izmed novosti (12. člen pravilnika), da pripada plačilo za opravljeno delo in povračilo stroškov tudi strokovnim sodelavcem. Določba je po mnenju zbornice nezakonita, saj presega zakonsko pooblastilo iz 60. člena ZZDej, ki določa, da ministrstvo uredi zgolj višino plačila predsedniku in članom te komisije ne pa tudi strokovnim sodelavcem komisije.

V zvezi s predlogom pravilnika smo na ministrstvo naslovili dopis, v katerem smo predstavili svoje ugotovitve glede nezakonitosti navedene določbe pravilnika. Dopis Zdravniške zbornice Slovenije si lahko preberete tu >>>

Oddelek za pravne zadeve
Zdravniška zbornica Slovenije