Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Podelitev licenčnih listin in izbirni postopki za nove specializacije

07.03.2018 16:34

Ljubljana, 7. marec 2018. Nocoj bo na letošnji prvi svečani podelitvi licenčnih listin Zdravniške zbornice Slovenije, ki se bo pričela ob 18. uri in bo potekala v Modri dvorani Domus Medica – licenčne listine in potrdilo o opravljenem specialističnem izpitu prejelo 46 doktorjev medicine in 8 doktorjev dentalne medicine. Z uspešno opravljeno specializacijo in specialističnim izpitom se bodo pridružili več kot 8.000 slovenskim zdravnikom in zobozdravnikom, ki opravljajo poklic zdravnik in zobozdravnik.

Prejemnike bo na začetku nagovorila predsednica Zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek – Travnik, ki jim bo ob tej priložnosti tudi izročila listine ter jim čestitala in zaželela vse dobro na njihovi zahtevni in odgovorni poklicni poti zdravnika specialista ali specialistke in zobozdravnika specialista ali specialistke.

Na zdravniški zbornici opažamo, da se v zadnjih letih število prejemnikov licenčnih listin in s tem specialistov v zdravstveni mreži povečuje. Leta 2014 je licenčne listine in potrdilo o opravljenem specialističnem izpitu prejelo 272 zdravnikov in zobozdravnikov, leta 2016 že 386, lani pa kar 427.

Vsakokratna podelitev licenčnih listin je tudi družabni in kulturni dogodek, na katerem se mladi prejemniki licenc na ta način zahvalijo tudi svojim družinskim članom za podporo, zbornica pa s skromnimi darili razveseli tudi njihove otroke. 

Prav tako na zdravniški zbornici v februarju in marcu intenzivno potekajo izbirni postopki za specializacije iz drugega javnega razpisa (več tukaj >>>), ki je bil objavljen 27. decembra lani, rok za oddajo prijav pa se je zaključil 19. januarja 2018. Za posamezne specializacije se je, podobno kot v preteklosti, prijavilo več kandidatov kot je razpisanih mest. Zato za ta mesta od februarja potekajo izbirni postopki. Predvidoma bodo zaključeni 14. marca.

Na razpise specializacij za področje medicine (za območje celotne države, znanega izvajalca ter znanega plačnika) je prispelo 148 vlog. Razpisanih je bilo 151 mest.

Na razpis za področje dentalne medicine pa je prispelo 24 vlog za 9 razpisanih mest.

Stanje prijavljenih glede na razpisana mesta je dostopno v tabeli tukaj >>>

Za razpisana mesta specializacij, ki so ostala nezasedena, je javni razpis še odprt. V naslednjem odpiranju se bodo upoštevale se vse prijave, ki bodo prispele na Zbornico do petka,  9. marca 2018.