Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ordinacijski časi ambulant – obvestilo o nadaljevanju pogajanj

09.09.2016 14:43

Dne 8. 9. 2016 je bil izveden sestanek med Zdravniško zbornico, ZZZS-jem in Ministrstvom za zdravje glede spreminjanja ordinacijskih časov ambulant.

Predstavniki Ministrstva za zdravje se strinjajo s stališčem Zdravniške zbornice, da je ordinacijski čas, skladno z Uredbo o poslovanju z uporabniki v javnem zdravstvu, (izključno) čas efektivnega dela ambulant, to je za en tim 32,5 ure na teden. Kljub temu na sestanku ni bila dosežena nobena rešitev, saj so se predstavniki ZZZS-ja sestanka udeležili brez pooblastila za sprejem kakršnekoli odločitve.

Glede na usklajeno stališče Zdravniške zbornice in Ministrstva za zdravje pričakujemo, da bo sporna sprememba 15. točke 1. odstavka 36. člena Splošnega dogovora, na katero ZZZS opira svoje nedopustne zahteve, črtana. Pogajanja za sprejem aneksa k Splošnemu dogovoru se bodo pričela prihodnji teden.

Ker ZZZS svoje zahteve glede spremembe ordinacijskega časa izvajalcem ne pošilja v obliki aneksov k pogodbam, zaenkrat še ni mogoče sprožiti arbitražnih postopkov. Svetujemo vam, da na pritiske ZZZS-ja za posredovanje novih ordinacijskih časov odgovorite s pomočjo vzorca, ki se nahaja na tej povezavi.  

Peter Renčel, univ. dipl. prav.
Pravnik I