Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica Slovenije objavila javne razpise specializacij zdravnikov

16.03.2015 15:05

Danes je Zdravniška zbornica Slovenije na podlagi 18. člena Zakona o zdravniški službi na svoji spletni strani  objavila 1. JAVNI RAZPIS SPECIALIZACIJ ZDRAVNIKOV 2015 za posamezna specialistična področja za potrebe javne zdravstvene mreže.

Hkrati sta objavljena še razpis za potrebe znanega plačnika ter prvi razpis 2015 za potrebe javne zdravstvene mreže s področja dentalne medicine. Razpisi bodo odprti do 3.4. 2015, javno odpiranje vlog bo potekalo 7.4. 2015 ob 9. uri. na ZZS.

Med pripravo javnega razpisa specializacij zdravnikov 2015 za posamezna specialistična področja smo pri določitvi števila specializantskih mest od vsega začetka sodelovali z Ministrstvom za zdravje RS. Za potrebe javne zdravstvene mreže smo tako predlagali razpis 242 specializacij. Pri izračunu smo upoštevali sporočene potrebe s strani izvajalcev javne zdravstvene mreže, število specialistov na dan 31. 12. 2014, načrtovane upokojitve specialistov do leta 2020, upoštevali smo načrtovane zaključene specializacije do leta 2020 ter mnenja koordinatorjev.

Na osnovi vseh zbranih podatkov, ob upoštevanju razpoložljivega števila kandidatov za prijavo na razpis ter na podlagi predvidene strategije o specialistični dejavnosti smo pripravili predlog za razpis posameznih specializacij po posameznih regijah. Pri tem smo upoštevali usmeritve Ministrstva za zdravje; da ima pri razpisu prednost primarna raven, in sicer družinska medicina, ginekologija in porodništvo ter pediatrija. Upoštevali smo tudi željo MZ, da se trajnih prekinitev zaradi finančne krize ne nadomešča več avtomatično. Navedena sklepa o soglasju k razpisoma specializacij za potrebe javne zdravstvene mreže že vsebujeta soglasje k zaposlovanju specializantov. V skladu z navedenim tako posameznim pooblaščenim izvajalcem ni potrebno pridobivati soglasja Ministrstva za zdravje za zaposlitev specializantov.

Predsednica Sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov pri ZZS prof. dr. Bojana Beovič, dr. med., je ob tem dejala: » Izšel je prvi letošnji razpis za specializaciji, ki zadošča za dve tretjini generacije mladih zdravnikov. S tem smo zadovoljni. Pričakujemo še za eno tretjino razpisanih specializantskih mest v jeseni. Razpis je usklajen s stroko.«

Na spletni strani ZZS, kjer je objavljen razpis, so podani tudi pogoji za prijavo na razpis in izbirni kriteriji. Novost je, da se nekatera neobvezna dokazila lahko predloži v navadni kopiji, kandidati pa s svojim podpisom na prijavi jamčijo, za verodostojnost podatkov in predloženih dokazil.

Služba za odnose z javnostmi
E-naslov: pr@zzs-mcs.si