Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Prva presaditev pljuč pri otroku v UKC Ljubljana

avg. 17, 2020, 13:58 pop. by Andreja Basle
Čestitamo celotni ekipi zdravnikov in medicinskih sester pod vodstvom doc. dr. Tomaža Štupnika, predstojnika KO za torakalno kirurgijo, za ta izjemen dosežek.

Iz UKC Ljubljana so danes sporočili, da je v noči s petka na soboto, 8. avgust 2020, ekipa v UKC Ljubljana presadila pljuča 14-letni deklici s cistično fibrozo. To je bila prva presaditev pljuč pri otroku v UKC Ljubljana. Poseg je trajal od 23. ure zvečer do 8. ure zjutraj, deklica pa je že drugi dan po posegu samostojno zadihala z novimi pljuči in se sedaj odlično počuti.

Za uspešno izveden poseg je zaslužna celotna ekipa zdravnikov in medicinskih sester. Še posebej pa se želijo zahvaliti vsem, ki so jim sredi noči požrtvovalno priskočili na pomoč, čeprav so se morali odpovedati počitku, prostemu času, nekateri so se celo predčasno vrnili s počitnic. »Brez njih nikakor ne bi mogli sestaviti dodatne kirurške ekipe, da je lahko sočasno v sosednji operacijski dvorani potekala še presaditev srca 15-letnemu dečku, ki je bila prav tako uspešna,« je povedal doc. dr. Tomaž Štupnik, predstojnik KO za torakalno kirurgijo.

S presajanjem pljuč smo v UKC Ljubljana začeli pred manj kot dvema letoma (15. septembra 2018). Od takrat smo pljuča presadili 23 bolnikom. V letu 2019 smo se po številu presaditev na milijon prebivalcev uvrstili na 16. mesto v svetu, tudi pred države, kot so Nemčija, Švica in Velika Britanija. V letu 2020 pričakujemo še boljši rezultat, saj smo letos opravili že 11 presaditev pljuč, na poseg pa v tem trenutku čaka še 6 bolnikov.

Celotni ekipi zdravnikov in medicinskih sester pod vodstvom doc. dr. Tomaža Štupnika, predstojnika KO za torakalno kirurgijo, čestitke za izjemen dosežek izreka Zdravniška zbornica Slovenije. 

Koledar dogodkovDogaja se

28. seja Komisije za akreditacijo ZZS
Koncertni večer - Nuška Drašček
Večerno srečanje s prof. dr. Bojano Beović

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.