Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

»E-zbornica«

mar. 2, 2020, 12:10 pop. by Petja Kos
Ob tem, ko se naše življenje spreminja v svojo e-obliko ali e-življenje, je nastopil čas, ko je treba tudi naši zbornici dodati »e-«. Tako zahteva čas, družbeno okolje in to pričakujejo tudi naši člani. V resnici smo že dolgo e-zbornica, saj veliko postopkov, povezanih s specializacijami, poteka po e-poteh.

Ob tem, ko se naše življenje spreminja v svojo e-obliko ali e-življenje, je nastopil čas, ko je treba tudi naši zbornici dodati »e-«. Tako zahteva čas, družbeno okolje in to pričakujejo tudi naši člani. V resnici smo že dolgo e-zbornica, saj veliko postopkov, povezanih s specializacijami, poteka po e-poteh. Imamo tudi e-priporočila za kandidate za specializacije, pa e-prijavljanje na različne dogodke in izobraževanja. Tudi zbiranje licenčnih točk je že dolgo »e-« in vsemu temu smo prilagodili poslovanje. Zadnji korak v tej smeri pa je vzpostavitev varnega elektronskega predala (VEP), o katerem lahko preberete na strani levo od uvodnika. Vzpostavljena je tudi struktura za e-izobraževanje (Moodle), ki čaka le še na vsebine. Dodajali bomo tako strokovne članke kot tudi video vsebine in spletne konference (»webinarje«) ter druge predstavitve, kot jih lahko najdete na podobnih učnih portalih. Načrtujemo, da bo na ta način olajšano tudi pridobivanje licenčnih točk, saj Moodle omogoča tudi preverjanje znanja. E-zbornica tako odpira tudi možnosti za e-poslovanje in tudi druge načine medsebojnega sporočanja in obveščanja. Vse konkretne predloge za nadgradnje bomo skrbno preučili in jih v skladu s finančnimi možnostmi tudi realizirali.

Zdaj je aktualno tudi vprašanje e-volitev, za kar pa obstoječa struktura ni dovolj. Pri e-volitvah je treba poskrbeti za dva pomembna elementa: da se ohrani anonimnost pošiljatelja glasovnice in da se hkrati prepreči oddajanje več glasov istega člana. Hrvaška zdravniška zbornica je lani prvič izvedla e-volitve (https://www.hlk.hr/vijece-hlk-a-izbori-za-tijela-komore-odrzat-ce-se-od-20-do-26-svibnja-2019.aspx), dopustili so tudi glasovanje po pošti (https://www.hlk.hr/vazna-obavijest--izbori-2019.aspx). Naša IT-ekipa je bila pri njih in se pozanimala glede podrobnosti. Povedali so nam, da je za tak postopek treba uporabiti posebno aplikacijo, ki jo je za potrebe hrvaške uprave (ne samo zdravniške zbornice) pripravila tuja agencija. Več o samem postopku je mogoče prebrati v njihovem glasilu in na spletni strani. V svetu je naprodaj že več aplikacij za elektronske volitve, vendar je treba to dobro premisliti, saj se ob takšnem načinu glasovanja poraja tudi več skrbi (https://en.wikipedia.org/wiki/Electronic_voting), hkrati pa se postavlja vprašanje finančne učinkovitosti takšne rešitve.

Člane zbornice vabimo, da čim prej začnejo uporabljati možnosti e-poslovanja, zato smo pripravili tudi navodila, ki jih lahko preberete v nadaljevanju.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Revija Isis, 2020 (03)

Koledar dogodkovDogaja se

Svečana podelitev licenčnih listin
Strokovni izpiti
Delavnica - Kako se prijavim na razpis specializacij

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.