Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Začenjajo se priprave na volitve

feb. 6, 2020, 11:02 dop. by User Not Found
Vsake volitve so priložnost za tehten razmislek o tem, kakšno zbornico želimo v prihodnje. Sedanje vodstvo si prizadeva, da bi zbornica bila in ostala močna in enotna ter zaupanja vredna stanovska organizacija, ki svojim članom nudi vsestransko oporo pri poklicnem delu in pri soočanju s težavami v delovnem okolju.

13. februarja bodo minila tri leta od začetka mandata sedanjega vodstva Zdravniške zbornice Slovenije, 9. junija pa štiri leta od začetka delovanja aktualnega sklica skupščine. Statut nam nalaga, da vsaka štiri leta izpeljemo volitve – tako poslancev kot predsednika. Zato smo zadnji številki naše revije Isis dodali prilogo, v kateri je razpis volitev in obrazec za zbiranje podpisov za kandidaturo za predsednika oziroma predsednico zbornice. Kot verjetno že veste, skupščina zbornice ni sprejela sprememb glede potrebnega kvoruma za glasovanje o novem predsedniku, še vedno bo treba doseči vsaj 50 % volilno udeležbo. Kandidati za predsednika lahko od objave volitev dalje objavijo svojo predstavitev in program v glasilu zbornice. Svojo kandidaturo lahko predstavljajo tudi na drug način, ki spoštuje dostojanstvo zdravnika in zdravniškega poklica. Hkrati z volitvami predsednika bodo potekale tudi volitve v skupščino zbornice – za katere je predpisan drugačen postopek in o katerem bodo vsi predsedniki regijskih odborov posebej obveščeni. Vse člane zbornice bomo z volilnimi opravili in prispelimi kandidaturami sprotno seznanjali na spletni strani https://www.zdravniskazbornica.si/volitve2020 in v tedenskem Biltenu.

Vsake volitve so priložnost za tehten razmislek o tem, kakšno zbornico želimo v prihodnje. Sedanje vodstvo si prizadeva, da bi zbornica bila in ostala močna in enotna ter zaupanja vredna stanovska organizacija, ki svojim članom nudi vsestransko oporo pri poklicnem delu in pri soočanju s težavami v delovnem okolju. V ta namen smo okrepili ponudbo izobraževanj – predvsem tistih brez kotizacij, uvedli številne tečaje generičnih veščin in organizacije zdravstvene dejavnosti. Izobraževanja izvajamo tudi v regijah, kjer pokažejo interes za to. Za tiste, ki jih zanima menedžment, smo omočili dodatni študij. Posebno skrb smo namenili specializantom, jim ves čas dajali potrebne informacije, posodobili vodenje e-Lista, spremenili način imenovanja nacionalnih koordinatorjev in spodbudili njihovo delovanje. Olajšali smo pridobivanje kreditnih točk, povečali pravno svetovanje in pomoč ter članom, ki so se znašli v stiski, ponudili materialno in psihosocialno pomoč z delovanjem zdravniškega ombudsmana in mediacijske pisarne. Močno smo posodobili informacijski sistem in te dni začeli tudi z elektronskim poslovanjem. S pomočjo pravne službe si prizadevamo za drugačen način strokovnih nadzorov s svetovanjem, pripravili smo tudi predlog zakona o nekrivdni odškodninski odgovornosti in ga posredovali ministrstvu za zdravje. Poudarke iz delovanja odborov smo predstavili v naši reviji Isis. Člane sproti obveščamo o vseh novostih in se odzivamo na vse predloge in pobude. Razširili smo tudi program kulturnih prireditev.

Da bi vsem članom omogočili uresničitev aktivne in pasivne volilne pravice, smo pripravili tudi pravila obveščanja, ki bodo kmalu objavljena na spletni strani. Zato vabim vse, da z vprašanji in predlogi aktivno sodelujete na spletnem naslovu volitve2020@zzs-mcs.si.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.