Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Kako bomo delovali v letu 2020

jan. 9, 2020, 11:08 dop. by Petja Kos
Ne glede na volitve in izide le-teh nadaljujemo z načrtovanim delom in se trudimo odzivati na vaše pobude in aktualne razmere v družbi. Pred nami je več izzivov in priložnosti za še boljše delovanje naše zbornice.

Prvi uvodnik za Bilten v letu 2020 je plod tehtnega premisleka, saj se vsaka zapisana misel aktualne predsednice lahko razume v luči volitev poslancev in predsednika Zdravniške zbornice Slovenije. Volitve bodo potekale v letošnjem maju, z administrativnimi pripravami nanje smo že začeli. V februarski številki Isis bo objavljen razpis. Volitve so bile vedno pomembne in pisanju ali pogovorih o njih se vse do maja ne bo dalo izogniti.

Ne glede na volitve in izide le-teh nadaljujemo z načrtovanim delom in se trudimo odzivati na vaše pobude in aktualne razmere v družbi. Pred nami je več izzivov in priložnosti za še boljše delovanje naše zbornice. Na prvem mestu bi izpostavila obveščenost oziroma informiranost članstva. Opažamo, da je dobršen del članstva premalo obveščen o aktualnih temah zdravništva, a hkrati ugotavljamo, da so kanali obveščanja premalo izkoriščeni oziroma obiskani. Tehnologija nam omogoča preverjanje obiskanosti spletne strani in branosti obeh biltenov (skupnega in posebej zobozdravniškega), iz ankete med člani smo povzeli branost revije Isis. Prisotni smo tudi na Facebooku
Še vedno preizkušamo načine, kako bi še več članov pritegnili k branju oziroma spremljanju naših dejavnosti.

Med člani smo v minulih dveh letih naredili več anket in preko njih pridobili koristne predloge, napotke in mnenja. Zadnja anketa je bila pripravljena s strani naših upokojenih članov in prav tako kaže na dober odziv, še posebej glede pripravljenosti za sodelovanje v dejavnostih zbornice in pomoči kolegom, ki bi takšno pomoč sprejeli.

Razumljivo je, da je naša spletna stran najbolj obiskana v času razpisov specializacij. Takrat mladi zdravniki z velikim zanimanjem pričakujejo, ali bo dovolj razpisanih mest za tisto področje, za katero bi radi kandidirali. Nas pa zanima, kakšen bo odziv na specializacije, ki so najbolj deficitarne, saj bi radi prikazali tudi njihove pozitivne strani. Zavedamo se, da je to težka naloga, ne samo v Sloveniji, temveč tudi drugod po Evropi. Zato z zanimanjem sledimo takšnim poskusom v tujini in se trudimo, da bo pozitivne zglede iz tujine »posvojila« tudi naša politika.

Tretja pot informiranosti je vezana na izobraževanja, ki jih sproti objavljamo na spletni strani Domus Medica >>>. Vsako leto pripravimo obsežen izbor izobraževanj, za katera članom ni treba plačati kotizacije ali pa je ta minimalna in s katerimi je mogoče pridobiti tudi licenčne točke. Izobraževanja iz tega sklopa lahko izvedemo, kjerkoli v Sloveniji se pojavi takšna potreba ali želja. Letošnje prvo izobraževanje zunaj Ljubljane bo v Izoli.

V letu 2019 smo okrepili delovanje naše pravne službe in s to dejavnostjo bomo nadaljevali tudi letos. V ta namen izboljšujemo tudi vidnost njenega dela, ki obsega vse od pravne pomoči posameznim članom, izboljšave notranjih aktov zbornice in do predlogov v različnih zakonodajnih postopkih ter pisanja zakonskih predlogov, ki bodo od letošnjega leta poleg biltena tudi javno objavljeni na spletni strani.

Kot ste lahko ugotovili redni bralci našega biltena, sem večino uvodnikov zanj napisala sama. Zelo vesela sem, kadar je uvodnik pripravljen napisati še kdo iz naših vrst, zato se kolegicam in kolegom zahvaljujem, hkrati pa vabim k sodelovanju vse, ki ste pripravljeni napisati krajše besedilo o aktualnih temah (prispevek, prosimo, pošljite na andreja.stepisnik@zzs-mcs.si).
Tako bomo še bolj povezani in laže izpolnjevali naše skupno poslanstvo.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkov



Plačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Predstavitev kandidatke za predsednico zbornice
Delavnica: Digitalna komunikacija s člani ZZS
Klinični izzivi v antikoagulacijski ambulanti

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.