Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odličja zbornice za leto 2019 smo podelili v Mariboru

dec. 5, 2019, 12:29 pop. by User Not Found
Ob podelitvi odličij v prostorih Medicinske fakultete v Mariboru sem sinoči nagovorila prejemnike, kolege in druge goste, ki so dogodek počastili s svojo prisotnostjo. Odličja so bila prvič podeljena zunaj Ljubljane in prepričana sem, da smo izbrali pravi kraj za tako pomemben dogodek.

Ob podelitvi odličij v prostorih Medicinske fakultete v Mariboru sem sinoči nagovorila prejemnike, kolege in druge goste, ki so dogodek počastili s svojo prisotnostjo. Odličja so bila prvič podeljena zunaj Ljubljane in prepričana sem, da smo izbrali pravi kraj za tako pomemben dogodek.

»Zdravniška zbornica Slovenije je imela avgusta letos 11.471 članov, od tega 9.247 zdravnikov in 2.224 doktorjev dentalne medicine. Novembra letos je bilo med nami 295 zdravnikov sekundarijev in 1.831 specializantov. Zakaj so pomembne te številke? Zato, da se zavedamo, da nas ni malo, da smo in bomo pomemben del naše družbe. In da je prav, da družba spoštuje naša mnenja, priporočila in zahteve. Žal je v zadnjih letih mnogo naših predlogov končalo v predalih, naša priporočila in zahteve ostale neuresničene. Tudi zato je naš zdravstveni sistem močno načet in »še« deluje predvsem zaradi prekomernega in požrtvovalnega dela zdravnikov, medicinskih sester in drugih strokovnjakov.

Ponavljam, kar sem povedala že večkrat: zdravniki in zobozdravniki smo pri nasprotovanju spremembam zakonodaje v letu 2017 ostali osamljeni. Zdaj lahko vsi ugotavljamo le, da so se naše prognoze izkazale za pravilne. Napovedali smo, da se mladi zdravniki ne bodo odločali za specializacijo iz družinske medicine, da bodo zaradi odhodov v tujino ali kar v »čisto« zasebništvo ostali brez zdravnikov tudi na drugih področjih. Vezanje statusa odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti na čas tri ali pet let po pridobljeni licenci je našim mladim kolegom zelo močan signal, da jim politika ne zaupa in naj si svojo poklicno prihodnost iščejo drugje. Kako se bodo nadaljevale usode koncesionarjev, se bo pokazalo v kratkem. Želimo si, da bi minister za zdravje in predsednik vlade spoznala, da smo zdravniki in zobozdravniki tisti sogovorniki, brez katerih ne bi smeli pripravljati in popravljati zakonodaje, ki določa naše delovanje. Te dni so se zaključile prijave na specializacije. Zaskrbljeni smo zaradi uresničenih napovedi glede družinske medicine – le 12 prijavljenih na 75 razpisanih mest. Še vedno ni ukrepov, ki bi mlade resnično vabili v družinsko medicino. Mogoče bi pomagalo, da se njihove izhodiščne plače zvišajo za tri plačilne razrede.

Imamo pa tudi razlog za zadovoljstvo, ker so novoimenovani nacionalni koordinatorji prinesli veliko svežih idej in pozitivne naravnanosti. Dobili smo tudi prve ocene mentorjev, podali so jih specializanti – in nam vsem pokazali, da so dobri mentorji povsod, torej tudi v manjših zdravstvenih ustanovah in na periferiji. Tudi sodelovanje s Slovenskim zdravniškim društvom je vse bolj plodno, Koordinacija zdravniških organizacij deluje enotno – predvsem v zahtevah, ki se tičejo vseh nas. 

Moje misli gredo zdaj k našim prejemnikom odličij. Komisija za izbor je – kot vsako leto – morala odločiti o tem. Izbira je bila velika in raznolika. Želeli smo se zahvaliti zdravnikom in zobozdravnikom, ki so s svojim delom ohranjali in spodbujali vrednote našega poklica: predano delo s pacienti, uvajanje novih metod zdravljenja, raziskovalno delo, mentorstvo, prizadevno delo v okviru zdravniške zbornice ter preventivno in humanitarno delo. 

O posameznih prejemnikih bodo govorile besede in fotografije, z njimi se boste lahko rokovali, objeli in poklepetali. Predvsem pa želim, da bi se današnje podelitve še dolgo spominjali. Ne le zato, ker je v Mariboru, ampak tudi zato, ker nam bodo umetniško doživetje pričarale odlične vokalistke, ki poleg čudovitega glasu nosijo v sebi zdravniški poklic.

Dovolite mi, da zaključim z besedami iz Ženevske prisege, ki med drugim pravi, da bo vsakdo izmed nas:

  • svoj poklic opravljal z vestjo in dostojanstvom ter v skladu z dobro zdravniško prakso,
  • spodbujal čast in plemenite tradicije zdravniškega poklica,
  • svojim učiteljem, sodelavcem in študentom izkazoval spoštovanje ter hvaležnost, ki si ju zaslužijo.«

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.