Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Govorimo o vrednotah

nov. 28, 2019, 12:30 pop. by User Not Found
Spet več in bolj glasno govorimo o vrednotah našega poklica. To me navdaja z optimizmom. O tem, kaj odlikuje dobrega zdravnika, kako prepoznamo dobre zdravnike in kako opazimo tiste, ki izstopajo in jih želimo nagraditi. S temi vprašanji se vsakodnevno ukvarjamo vsi zdravniki in zobozdravniki, eni bolj, drugi manj javno.

Spet več in bolj glasno govorimo o vrednotah našega poklica. To me navdaja z optimizmom. O tem, kaj odlikuje dobrega zdravnika, kako prepoznamo dobre zdravnike in kako opazimo tiste, ki izstopajo in jih želimo nagraditi. S temi vprašanji se vsakodnevno ukvarjamo vsi zdravniki in zobozdravniki, eni bolj, drugi manj javno. Prišel je čas, ko to lahko povemo tudi na glas. Da se zahvalimo tistim, ki so stopili iz povprečja s svojim delom, uspešnimi izboljšavami postopkov zdravljenja, z dobrim vodenjem zdravstvenih ustanov, s preventivnim delovanjem, z dobrim odnosom do svojih pacientov in do kolegov, z zavzemanjem za boljši zdravstveni sistem, s pomočjo društvom pacientov in humanitarnim organizacijam. Vsi ti lahko s ponosom povedo, da so zdravniki in zobozdravniki, mi vsi pa – da smo ponosni nanje.

V teh dneh se vrstijo prireditve, na katerih se izbirajo »naj« osebnosti, »naj« dogodki, »naj« dosežki. Zdravniki smo se odločili, da se tudi mi pokažemo v javnosti in predstavimo naše kolegice in kolege, katerim smo v naših organizacijah podelili priznanja, zahvale in odličja.

Videti je, da bo letos največ takšnih prireditev v Mariboru: včeraj je bila v hotelu Habakuk prireditev Štajerski zdravnik leta 2019, danes zvečer bo v SNG Maribor svečana akademija ob 220-letnici ustanovitve mariborske bolnišnice, v sredo, 4. decembra, pa bomo v prostorih Medicinske fakultete v Mariboru podelili odličja Zdravniške zbornice Slovenije. Pripravljamo čudovito proslavo, kjer bodo poleg nagrajencev našo pozornost dobile tudi odlične vokalistke, ki jih razen petja združuje še poklicna pot v medicini.

Ravno danes tukaj, »na lokaciji«, urejamo zadnje podrobnosti glede proslave in pogostitve. Gostitelji nas vabijo, da si ob tej priložnosti ogledamo prostore mariborske medicinske fakultete, kar bomo z veseljem naredili. Čudovita lokacija ob Dravi nas povezuje s preteklostjo in prihodnostjo zdravništva, ki se gradi tudi tukaj.

Še enkrat vabim vse, ki želite pozdraviti letošnje nagrajence Zdravniške zbornice Slovenije, da se nam pridružite v Mariboru. Iz Ljubljane (in nazaj) nas bo odpeljal avtobus izpred zbornice. In tudi na avtobusu bo med vožnjo čas in priložnost za spomine, pogovore in skupne načrte.

Prijave še vedno sprejemamo >>>

Vidimo se v Mariboru!

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.