Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniki, združujmo in združimo se

nov. 21, 2019, 12:31 pop. by User Not Found
a stališča nam pomagajo pri oblikovanju naših mnenj, ki jih zastopamo v odnosu do strokovne in splošne javnosti, pa tudi do politike. CPME nas tudi spodbuja, da obveščamo splošno javnost in tako povečujemo zdravstveno pismenost in prenašamo tista sporočila, ki so pomembna za zdravje vseh prebivalcev.
CPME je kratica za združenje evropskih zdravnikov, dejansko zdravniških zbornic oz. združenj iz držav, članic EU. Letos praznuje svojo 60-letnico, kateri smo namenili nekaj pozornosti na letošnjem novembrskem srečanju v Helsinkih.

Sodelovanje Zdravniške zbornice Slovenije v mednarodnih povezavah je pomembno, saj smo tako v neposrednem stiku s kolegi iz drugih držav in spoznavamo njihove težave, pa tudi dobre prakse pri reševanju le-teh. Slovenija oz. Zdravniška zbornica Slovenije se je CPME pridružila leta 2004 po vstopu v EU, skupaj z drugimi, takrat sprejetimi državami. Poleg rednih članic so v CPME tudi pridružene članice in opazovalke. Letos je bila med opazovalke sprejeta zdravniška zbornica Črne gore, vloga Severne Makedonije pa je bila zavrnjena. Politika je žal tudi del CPME.

CPME predstavlja nekakšna vrata v delovanje aparata EU, zato se je tudi aktivno vključil v volitve parlamenta EU in v ta namen pripravil zloženko Health Check EU.

Prava vrednost članstva je v sodelovanju pri pripravi in kasneje tudi pri uporabi stališč, ki jih CPME pripravlja in objavlja. Tako je bilo pred tremi dnevi objavljeno posodobljeno stališče o tobaku. Še bolj uporabno za naše delo je stališče o digitalizaciji zdravstva.

Ta stališča nam pomagajo pri oblikovanju naših mnenj, ki jih zastopamo v odnosu do strokovne in splošne javnosti, pa tudi do politike. CPME nas tudi spodbuja, da obveščamo splošno javnost in tako povečujemo zdravstveno pismenost in prenašamo tista sporočila, ki so pomembna za zdravje vseh prebivalcev (cepljenje, omejevanje rabe antibiotikov, zdrav življenjski slog in podobno).

Ko na srečanjih CPME slišimo, da tudi avstrijski kolegi, ki imajo največ zdravnikov na prebivalca v EU, tožijo, da jih je premalo, se zavemo, kako daleč zadaj smo v Sloveniji, ki je na repu držav EU. Hkrati pa spoznavamo, da se bomo zdravniki morali še bolj združevati ter od politikov znova in stalno in glasno terjati, da nam omogočijo boljše pogoje dela. Zato lahko odgovor ZZZS na naše predloge za spremembe Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja razumemo kot posmeh našim prizadevanjem, da bi zmanjšali administrativne obremenitve in omogočili bolj kakovostno in varno delo. A o tem več in celovito v prihodnjem biltenu.

Več upanja mi vliva sestanek Koordinacije zdravniških organizacij, ki bo potekal danes in na katerem se bomo pogovarjali o skupnih aktivnostih v prihodnosti. Naše sporočilo je in bo ostalo jasno – zdravstvenega sistema ne bo mogoče ne stabilizirati in ne izboljšati brez našega aktivnega sodelovanja.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.