Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zdravniška zbornica »pozabila« na Zdravstveni dom Ormož – ali kdo odloča o številu in mestih za specializacije

nov. 14, 2019, 12:32 pop. by User Not Found
Javni razpisi so zanimivi tako za mlade zdravnike, ki so v obdobju načrtovanja svoje poklicne kariere, kot tudi za zdravstvene ustanove, ki bi preko teh razpisov želele pridobiti bodoče sodelavce zdravnike in doktorje dentalne medicine.

Novica, ki smo jo včeraj lahko prebrali v klipingu >>>, napeljuje na odgovornost Zdravniške zbornice Slovenije za razpisana prosta mesta za specializacije. Po objavi drugega javnega razpisa specializacij 5. novembra 2019 smo zasledili odzive izvajalcev, da »jim zbornica ni odobrila specializacij«, prav tako smo prejeli povečano število klicev direktorjev posameznih ustanov in nekaj vprašanj članov, kdo odloča o tem, katere specializacije bodo razpisane in koliko mest bo na voljo bodočim specializantom. Iz podatkov registra zdravniške zbornice ocenjujemo, da se bo na skupno 241 razpisanih mest lahko prijavilo približno 200 primernih kandidatov, torej zdravnikov, ki izpolnjujejo pogoje in se lahko prijavijo na jesenski javni razpis. Za zobozdravnike je razpisanih pet specializacij, prijavijo pa se lahko vsi doktorji dentalne medicine z opravljenim strokovnim izpitom.

Javni razpisi so zanimivi tako za mlade zdravnike, ki so v obdobju načrtovanja svoje poklicne kariere, kot tudi za zdravstvene ustanove, ki bi preko teh razpisov želele pridobiti bodoče sodelavce zdravnike in doktorje dentalne medicine. Vsi ti vedno težko pričakujejo objavo javnega razpisa. Tega res objavi Zdravniška zbornica Slovenije, ki pa je le eden od sodelujočih pripravljavcev vsakokratnega razpisa in ni in ne more biti odgovorna za število in vrsto razpisanih mest. Dne 22. 7. 2017 je začela veljati Novela Zakona o zdravniški službi (ZZdrS-F), ki je pristojnost odločanja o številu in vrstah razpisanih specializacij z zbornice prenesla na ministrstvo za zdravje.

V zvezi z navedenim pojasnjujemo, da predlog števila in vrst specializacij za potrebe mreže javne zdravstvene službe dvakrat letno pripravi petčlanski odbor, sestavljen iz dveh predstavnikov ministrstva, (enega) predstavnika zbornice, predstavnika Nacionalnega inštituta za javno zdravje in predstavnika Združenja zdravstvenih zavodov Slovenije. Na podlagi predloga odbora minister, pristojen za zdravje, za potrebe mreže javne zdravstvene službe določi število posameznih vrst specializacij za območje celotne države oziroma za posamezne izvajalce zdravstvene dejavnosti ter zbornici naloži objavo javnega razpisa.

Zbornica na podlagi sklepa ministra za potrebe mreže javne zdravstvene službe dvakrat letno objavi javni razpis, ki se lahko nanaša na območje celotne države ali na posamezne izvajalce zdravstvene dejavnosti ali oboje. Hkrati lahko zbornica objavi tudi javni razpis specializacij za znanega plačnika. Navedeno ureja Zakon o zdravniški službi v členih 18 do b18.a. Celotno besedilo Zakona o zdravniški službi se nahaja na spletni povezavi >>>, Pravilnik o delu Odbora za načrtovanje specializacij pa je dostopen na spletni povezavi >>>

Za dodatna pojasnila v zvezi s številom razpisanih specializacij se zainteresirani lahko obrnejo na ministrstvo za zdravje, saj jim na zdravniški zbornici ustreznih odgovorov ne moremo podati.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.