Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Podelili bomo odličja kolegom in kolegicam, ki jih resnično cenimo

okt. 24, 2019, 12:33 pop. by User Not Found
Vem, da so med nami člani in članice, ki jih cenimo in spoštujemo, a hkrati ne vemo, kako bi jim to pokazali. Zdaj je priložnost, da o tem bolj poglobljeno razmislimo in se tako dotaknemo tudi bistva in vrednot našega poklica.

Vsako leto se zbornica na posebni prireditvi spomni tistih članov in članic, ki se jim želimo zahvaliti za njihovo prizadevno delo in jim izkazati priznanje in hvaležnost za izredne dosežke na področju stanovskih interesov zdravništva in zobozdravništva, skrbi za pravilno ravnanje in ugled zdravnikov ter za njihov prispevek k ugledu slovenskega zdravništva in zobozdravništva. Tako nam določa tudi naš statut, ki v členih od 78. do 83. našteva odličja, opredeli njihov namen in način podelitve ter jih podrobneje opisuje; v poslovniku pa so navedena podrobnejša navodila za te postopke. Naša odličja so: Hipokratovo priznanje, častni član/članica, zaslužni član/članica, zahvala – slednjo lahko dobi tudi nečlan zbornice, ki se je izkazal s prispevkom pri uveljavljanju poslanstva stanovske organizacije.

Da bi odličja lahko podelili na letošnji prireditvi, ki bo 4. decembra v Mariboru in za katero smo že pripravili umetniški program, moramo pravočasno, to je do 21. 10. 2019, dobiti predloge za imenovanje. Nato jih bo komisija za odličja, ki jo sestavljajo predsednik in podpredsednika zbornice ter predsednik in podpredsednik skupščine, pregledala, ocenila in se o njih odločila ter opravila vse druge postopke. Predlog za dodelitev odličja mora vsebovati podatke o kandidatu, utemeljitev in podpis predlagateljev.

Statut nam določa tudi predlagatelje. To so lahko: skupščinski svet, izvršilni odbor, odbori in regijski odbori zbornice.

Vem, da so med nami člani in članice, ki jih cenimo in spoštujemo, a hkrati ne vemo, kako bi jim to pokazali. Zdaj je priložnost, da o tem bolj poglobljeno razmislimo in se tako dotaknemo tudi bistva in vrednot našega poklica. Skozi podelitev odličij zbornice naj se začuti, da smo in bomo pripadniki poklica, katerega osnovno poslanstvo je ohranjanje in obnavljanje zdravja ter preprečevanje in lajšanje trpljenja. Naj se začuti, da smo zdravniki in zobozdravniki še vedno tisti napredni in zavedni del naše družbe, ki je znal tudi v najtežjih trenutkih stopiti na pravo stran, na stran tistih, ki najbolj potrebujejo našo pomoč. In da smo pripravljeni nagraditi tiste kolege in kolegice, ki so pri tem delu najbolj izstopali, ki so cenjeni tako v strokovni kot širši javnosti in ob omembi katerih nas upravičeno preveva ponos, da tudi sami pripadamo zdravništvu.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Komunikacijski krog ni samo krog- delavnica komunikacije in skupinske dinamike
Seja Odbora za zasebno dejavnost, ZZS
Seja Odbora za zasebno dejavnost, ZZS

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.