Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Po oceni koordinacije zdravniških organizacij Aneks št. 2 k SD za leto 2019 ne povečuje dostopnosti do zdravnikov

avg. 9, 2019, 08:41 dop. by Andreja Stepišnik
V KZO ocenjujejo, da Aneks št. 2 k SD za leto 2019, ki prinaša nagrajevanje bolj obremenjenih zdravstvenih timov, ne bo prispeval k večji dostopnosti do zdravnikov, ampak bo situacijo poslabšal. Opozarjajo še, da se zdravstveni sistem ne bo izboljšal, dokler zdravniki ne bodo imeli vpliva na njegovo organizacijo.
Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije Fides ter Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije so na današnjem srečanju pod drobnogled vzeli sklepe vlade glede aneksa dve k splošnemu dogovoru. 

Kot je poudaril predsednik Fidesa Konrad Kuštrin, aneks št. 2 ne rešuje zahtev in težav zdravnikov na primarni ravni, saj med drugim ne zagotavlja stoodstotnega plačila pri 1.895 glavarinskih količnikih, prav tako pa ne zajema zobozdravnikov in primarnih ginekologov. Izpostavil je tudi stališče sindikata, da se z aneksom dve krši kolektivna pogodba.
Družinski zdravniki, ki so napovedali svoje odpovedi in jih nato začasno zamrznili, so po njegovih besedah zato pred hudo dilemo, kaj narediti. "Čaka nas napeta jesen," je napovedal prvi mož Fidesa.

Predsednica zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek-Travnik je ob tem opozorila, da čistopis aneksa sicer še ni pripravljen. V zdravniških organizacijah so kritični tudi do Ministrstva za zdravje in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS), ki po njihovih besedah nista naredila ničesar, da bi zmanjšala nepotrebne administrativne obremenitve. Nekateri zdravniki ocenjujejo, da zaradi tega na dan izgubijo tudi do dve uri, je dejal Kuštrin.

Medicinske sestre zaradi neurejenih delovnih pogojev zapuščajo poklic "Administracija je tista, ki bolnikom jemlje njihovega zdravnika," je bil kritičen tudi predsednik združenja zasebnih zdravnikov Igor Dovnik. Koordinacija ministrstvo in ZZZS zato poziva, da nemudoma pristopita k spremembam pravilnikov, ki bremenijo zdravnike. Kritičen je bil tudi do vsebine aneksa: "S tem, ko se zdravnikom ponuja denar, se brije norca iz nas, ki vsakodnevno sedimo pred bolniki." Na današnjem srečanju so govorili tudi o poklicnih kompetencah in aktivnostih v zdravstveni negi.

Predsednik zdravniškega društva prof. dr. Radko Komadina je ob tem izpostavil, da zdravstveno osebje tudi na tem področju ni partner pri oblikovanju zakonodaje. Opozoril je, da medicinske sestre zaradi neurejenih delovnih pogojev odhajajo na lažja delovna mesta ali celo zapuščajo poklic.

Povzeto po STA 

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.