Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Licenčne listine prejelo 54 zdravnikov in zdravnic ter 16 zobozdravnikov in zobozdravnic

mar. 28, 2019, 14:59 pop. by Andreja Basle
Sinoči je na slovesni podelitvi licenčnih listin in potrdil o opravljenem specialističnem izpitu listine prejelo 54 doktorjev medicine in 16 doktorjev dentalne medicine.

Zdravniška zbornica Slovenije je v sredo, 27. marca, letos prvič pripravila slovesno podelitev potrdil o opravljenem specialističnem izpitu in licenčnih listin. Prejelo jih je 54 zdravnikov in zdravnic ter 16 zobozdravnikov in zobozdravnic.

Podelitev lic.listin_27032019

Prejemnike je na začetku nagovorila predsednica zdravniške zbornice dr. Zdenka Čebašek - Travnik, ki jim je ob tej priložnosti tudi izročila listine ter jim čestitala in zaželela vse dobro na njihovi zahtevni in odgovorni poklicni poti zdravnika specialista ali specialistke in zobozdravnika specialista ali specialistke.

predsednica-listine

»Želim si, da bi zbornica postala kraj, kjer se srečujete in se imate lepo. In še nekaj je pomembno, da je zbornica postala kraj, kamor se lahko zatečete v stiski, bodisi v vaši osebni ali če boste opazili, da je v stiski kdo od vaših kolegov. V zbornici deluje zdravniški ombudsman, to so svetovalci, ki popolnoma anonimno spregovorijo z vami o vaših težavah. V zbornici pa je tudi veliko lepih stvari. To so koncerti, razstave, pogovorni večeri; stvari in dogodki, ki so nas oblikovali v veliko in zanimivo družino, v kateri se tudi kdaj skregamo.«

In dodala: »Vendar na koncu šteje le to, kako nas vidi javnost, kako prikazujemo naše delo, kako smo enotni, ko vidimo, da so družinski zdravniki v hudi stiski, in kako se znamo odločno, jasno, a spoštljivo postaviti proti tistim, ki nas ne cenijo in ki nas želijo narediti za mezdne delavce. Nikoli ne bomo mezdni delavci, vedno bomo zdravniki in pokončno stopali po svoji poklicni poti in se borili tako za naše paciente kot tudi zase,« je povedala predsednica zbornice.

Tokratne prejemnike licenčnih listin sta nagovorila in jim čestitala tudi doc. dr. Marko Pokorndr. med., specialist pediatrije, ki je glavni mentor specializantom in nadzorni zdravnik Zdravniške zbornice Slovenije, prejemnik zahvale za izjemno prizadevno mentorstvo in povečanje ugleda mentorskega dela, in Krunoslav Pavlović, dr. dent. med., predsednik Odbora za zobozdravstvo in podpredsednik Zdravniške zbornice Slovenije.

Vsakokratna podelitev licenčnih listin je tudi družabni in kulturni dogodek, na katerem se mladi prejemniki licenc na ta način zahvalijo svojim družinam za podporo, zbornica pa s skromnimi darili razveseli tudi njihove otroke.

Skupaj z družinskimi člani in prijatelji ter mentorji se je dogodka udeležilo več kot 250 ljudi. Po podelitvi je sledilo še kratko sproščeno druženje.

Veselo razpoloženje je še poudaril duet, Duo harmonik.

duo harmonik

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Predstavitev kandidatke za predsednico zbornice
Delavnica: Digitalna komunikacija s člani ZZS
Klinični izzivi v antikoagulacijski ambulanti

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.