Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Ob letu obsorej

feb. 1, 2018, 11:29 dop. by User Not Found
Kmalu bo za nami leto dni delovanja novega vodstva, ki svoj osrednji motiv – narediti zbornico čim bolj prilagojeno potrebam članstva – uresničuje skozi delovanje odborov in z izboljšavami pri delu strokovnih služb.

Kmalu bo za nami leto dni delovanja novega vodstva, ki svoj osrednji motiv – narediti zbornico čim bolj prilagojeno potrebam članstva – uresničuje skozi delovanje odborov in z izboljšavami pri delu strokovnih služb.

Vodstvo zbornice se je odločilo za temeljito prenovo odborov, kar je prineslo drugačne poglede, nove teme, predvsem pa svežo energijo mladih članov, ki so pomemben povezovalni člen pri vseh projektih zbornice. Smele načrte so krepko omejile aktualne razmere, ki smo jim morali dati prednost – predvsem sprejemanje nove zdravstvene zakonodaje. Čeprav 5. točka 71. člena Zakona o zdravniški službi pravi, da zbornica sodeluje pri pripravi zakonov, planskih dokumentov, kadrovskih načrtov in drugih predpisov s področja zdravstva, si je zakonodajalec prizadeval to sodelovanje kar se da omejiti, predvsem pa ne upoštevati naših utemeljenih pripomb. S posledicami ne dovolj premišljenih zakonskih sprememb se že srečujemo ob obvezni izročitvi registra zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Ministrstvu za zdravje RS, še bolj pa ob spremembah, povezanih s specializacijami in sekundariatom. Z maksimalnimi napori smo delo strokovnih služb organizirali tako, da kljub nedorečenosti podzakonskih aktov mladi zdravniki ne bi bili prikrajšani. Kako nam je to uspelo, bomo kmalu videli. Uspešni pa smo bili glede članarine – novela zakona nam je omogočila, da bodo odločbe prispele na vaš naslov z navadno pošto (podobno kot odločbe o dohodnini), članarino pa smo tudi znižali.

Ob pripravi novega pravilnika o specializacijah, ki pa ga ministrstvo v času pisanja tega uvodnika še ni potrdilo, smo temeljito prevetrili in vsebinsko okrepili izbirne postopke, vloge nacionalnih koordinatorjev, glavnih in neposrednih mentorjev. Pri tem je ogromno delo opravil Svet za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov s svojimi komisijami in delovnimi skupinami. Stotine ur, ki so jih posvetili temu delu, bo gotovo prispevalo k boljši kakovosti specializacij, predvsem pa smo skozi ta proces dobili močno povezanost med sodelujočimi v tem procesu, strokovnimi službami in vodstvom zbornice. O delu posameznih odborov so že in bodo tudi v prihodnje pisali njihovi člani, kot predsednica zbornice pa želim izpostaviti njihovo zavzetost za delo in za številne predloge vsebinskih sprememb, ki jih bomo upoštevali ob prenovi statuta, poslovnika ter številnih zborničnih pravilnikov, ki so v preteklem obdobju pokazali svojo nedorečenost ali zastarelost.

S posebno skrbnostjo smo se lotili popravil na naši stavbi, ki je le nekaj let po vselitvi pokazala številne šibke točke. Te smo natančno dokumentirali, enako kot postopke za izbiro izvajalcev gradbenih del in potrebne prenove avdiovizualne opreme ter opreme za varovanje. Načrtujemo še nekaj manjših gradbenih posegov, s katerimi bomo izboljšali uporabnost prostorov za izobraževalne dogodke.

Videti je, da ste člani opazili tudi naša prizadevanja za povečanje funkcionalnosti zbornične spletne strani, povečala se je branost Biltena, ki ga vsak teden napolnimo s koristnimi in zanimivimi vsebinami. Pripravlja se prenova revije Isis in sodelovanja na mednarodnem področju, od koder dobivamo koristne informacije za naše delo. Dobro je sodelovanje z drugimi zdravniškimi organizacijami, še posebej s Slovenskim zdravniškim društvom, s katerim načrtujemo učinkovito povezavo na področju e-izobraževanja. Na novo so zaživeli kulturni dogodki in pogovorni večeri, pripravili smo slovesnost ob 25-letnici zbornice in del prihranjenega denarja namenili projektu Botrstvo.

V minulem letu smo prisluhnili številnim članom, njihovim pobudam za izboljšanje našega dela, pa tudi njihovim stiskam v poklicnem ali osebnem življenju. V pomoč so jim svetovalci zdravniškega ombudsmana, kmalu bosta začeli delovati dve pogovorni skupini. Odbor za socialno-ekonomska vprašanja podane vloge rešuje kar se da hitro, pravna služba odgovarja na vaša vprašanja, služba za podiplomsko usposabljanje je na voljo za pomoč pri številnih dilemah specializacij in zadregah ob podaljšanju licenc.

Hvala vsem, ki ste opazili naša prizadevanja, ki se udeležujete naših dogodkov in nam posredujete ideje, pohvale in tudi kritike, ki nas spodbujajo k boljšemu delovanju. Tukaj smo za vas.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Revija Isis, 2018 (2)

Koledar dogodkovPlačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Kakšne barve si? - delavnica komunikacije in SDI
Modul šole klinične prehrane
Modul šole klinične prehrane

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.