Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbornica, ki nam bo v ponos

apr. 1, 2017, 13:04 pop. by Petja Kos
Sama sem v tem prvem mesecu svojega mandata doživela tudi veliko lepih trenutkov, ki so me navdali s ponosom in zavedanjem, da znamo zdravniki in zobozdravniki tudi sodelovati, se poslušati, spodbujati in stati drug drugemu ob strani.

Najprej je bila misel. Misel o tem, da želimo in potrebujemo zbornico, ki nas bo povezovala in vsakemu izmed zdravnikov in zobozdravnikov nudila  oporo skozi celotno poklicno delovanje. Zbornico, ki bo razumela naše potrebe in osebne stiske ter nam znala pomagati tudi v kritičnih trenutkih, ko sami ne najdemo poti. V tem burnem mesecu se je izkazalo, da bomo vsi skupaj potrebovali veliko moči, strpnosti in vztrajnosti, da se bomo zavestno usmerili k iskanju najboljših rešitev in skupne vizije.

Še se bo dogajalo, da nas bodo poskušali ustavljati in razdvajati, vendar se skupaj z ekipo in sodelavci, zaposlenimi na zdravniški zbornici, trudimo, da bo to zbornica, na katero bomo lahko ponosni. Vsakodnevno se srečujemo z zdravniki in zobozdravniki, ki prihajajo s čisto konkretnimi težavami, nastalimi v različnih okoljih in razmerjih oziroma odnosih: do svojih delodajalcev, do lokalne skupnosti, ministrstva za zdravje ali Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije. V vsakodnevne stike s člani uvajamo bolj osebno noto, kar nam olajša iskanje boljših rešitev, čeprav je pot do njih daljša.

Že več mesecev se bolj ali manj intenzivno ukvarjamo z vprašanji zdravstvene reforme, pri čemer nas zdravnike in zobozdravnike zanima, kako bo spremenjena zakonodaja vplivala na naše delovne pogoje. Zbornica je ob sodelovanju članov pripravila stališče glede nekaterih rešitev v osnutku predloga Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju in zahtevala umik osnutka iz javne razprave. Temu stališču so se pridružile tudi druge članice Koordinacije zdravniških organizacij (Slovensko zdravniško društvo, Fides in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije). Odzvali smo se tudi na predlagane spremembe Zakona o zdravniški službi, kjer smo opozorili na nekatere rešitve, ki niso v korist zdravnikov, in o tem spregovorili na zboru mladih zdravnikov. Vesela sem, da so vse te razprave povečale zanimanje članstva tudi za »nemedicinske «teme, ki pa so za našo prihodnost izjemno pomembne.

Sama sem v tem prvem mesecu  svojega mandata doživela tudi veliko lepih trenutkov, ki so me navdali s ponosom in zavedanjem, da znamo zdravniki in zobozdravniki tudi sodelovati, se poslušati, spodbujati in stati drug drugemu ob strani. Vaša močna podpora, izražena v pismih in pogovorih ter prežeta z upanjem in zaupanjem, je močno presegla moja pričakovanja. Vsako spodbudo in pobudo sem sprejela s hvaležnostjo in odgovornostjo, še bolj odločena, da začnemo uresničevati in živeti našo zbornico prihodnosti.

Ena izmed nalog, ki jo te dni uresničujemo, je ustanovitev zdravniškega ombudsmana, ki bo v strokovno in človeško oporo in pomoč kolegom in kolegicam, ki so se znašli pred težavami, ki jih sami težko obvladujejo ali zaradi njih celo obupujejo.

Življenje nas vse preskuša v različnih situacijah: na mnoge od njih se zdravniki znamo in zmoremo pripraviti in jih uspešno razrešiti. Druge pa so zunaj naših življenjskih in strokovnih izkušenj. Upoštevajoč to spoznanje sem z nekaj kolegi že pred več kot desetletjem na zbornico pošiljala pobude o tem, kako bi kolegialno in človeško pomoč v različnih situacijah potrebovali tudi mi, zdravniki. Naše pobude, da bi takšno pomoč uredili v okviru zbornice, so običajno končale nekje na stranskem tiru. Zdaj smo se odločili, da poskusimo znova. Načrtujemo dve področji, na katerih bo pomoč začela delovati: eno bo poklicno oziroma karierno svetovanje, ki bo potekalo v obliki delavnic in individualnih pogovorov, drugo pa bo možnost osebnega pogovora s kolegi strokovnjaki, s katerimi se boste lahko dogovorili za osebno srečanje.

V knjižici Stebri zdravništva, ki je vodilo zbornice prihodnosti, sem med drugim zapisala: Profesionalizem, z njim pa etika in dostojanstvo, bodo dobili znotraj zbornice posebno mesto. Pa tudi, da bo komunikacija med vodstvom zbornice in vsemi njenimi člani potekala spoštljivo, hitro in učinkovito. In še: Zavezujem se, da bom kljub hudim osebnim preizkušnjam v svoji profesionalni karieri še naprej mislila s svojo glavo in da me bo pri tem vodilo tudi srce.

Misli, ki jih lahko danes samo potrdim.

Ostajamo povezani.

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Revija Isis, 2017 (4) 

Koledar dogodkov



Plačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Delavnica: Digitalna komunikacija s člani ZZS
Klinični izzivi v antikoagulacijski ambulanti
Dobro vzdušje na delovnem mestu - delavnica reševanja konfliktov

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.