Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odbor za prihodnost

mar. 1, 2017, 13:01 pop. by Petja Kos
Zavedam se, da do naštetih sprememb ne more priti čez noč, hkrati pa se zavezujem, da s potrebnimi spremembami znotraj zbornice ne bomo odlašali, pri spremembah, ki nastajajo v celotnem zdravstvenem sistemu, pa bomo tvorno sodelovali.

Za nami so volitve in tudi verifikacija novega vodstva naše skupne zdravniške (in zobozdravniške) zbornice Slovenije. Moje misli so usmerjene v prihodnost, zato sem si s svojo ekipo zelo prizadevala, da bi v najkrajšem času sestavili izvršilni odbor in čim prej začeli z delom. Kandidate smo predstavili na ustanovni skupščini, torej hkrati z verifikacijo mojega mandata. V nekaterih odborih bomo morali narediti zamenjave, da bi sledili predlogom poslancev, v drugih zaradi odhoda nekaterih ključnih oseb. Zobozdravnike čaka prav tako naporna naloga, saj bodo morali na naslednjo sejo skupščine priti z bolj usklajenim predlogom, če bodo hoteli pridobiti dovolj glasov za potrditev predsednika njihovega odbora. A prepričana sem, da nam bo uspelo.

Načela in pravila delovanja novega vodstva bodo temeljila na načelih profesionalizma in v osnovi pomenijo dvoje: z vsemi, ki bodo opozarjali na napake (tudi naše lastne), se bomo pogovorili, s tistimi, ki bodo ravnali v nasprotju z načeli zdravniškega profesionalizma, etike, medsebojnega spoštovanja in človeškega dostojanstva, se bomo poslovili.

Ni moj namen iskanje odgovornosti za morebitne nepravilnosti v preteklosti, temveč zavezanost k temu, da napak ne bomo ponavljali. Zato bomo uredili poslovanje zbornice na nov način in vpeljali transparentno delovanje vseh organov in vseh zaposlenih. K temu sodi tudi čimprejšnja priprava Pravilnika za nagrajevanje funkcionarjev zbornice, vključno s plačo predsednice. Čeprav se moja pogodba o plači pripravlja po enakih izhodiščih kot za moje predhodnike, sem bila deležna negativne pozornosti. Zato, ker sem ženska? Ker za nekatere nisem prava izbira? Je v ozadju kaj tretjega?

To, kar me je res prizadelo, pa je uhajanje informacij o internih zadevah zbornice. Takšno ravnanje meče slabo luč na vse članstvo in daje politiki močno orožje za to, da nam čim bolj oklesti samostojnost poklica. Samo notranje povezana in do vseh drugih neodvisna zbornica se bo lahko borila za izboljšanje razmer za naše delo. Zbornica mora postati in ostati opora vsem članom, ne glede na naš strokovni ali zaposlitveni status.

Dosedanje vodstvo nam zapušča solidno finančno osnovo, ki omogoča takojšnje izračune za znižanje članarine. Ta bo sestavni del novega finančnega načrta z jasnimi poudarki na strukturi prihodkov in odhodkov. Predlogi za znižanje bodo pripravljeni do naslednje seje skupščine.

V sodelovanju s skupščino bomo prenovili statut in vanj predlagali tudi Odbor za prihodnost, ki ga bodo sestavljali mladi zdravniki in zobozdravniki ter študenti obeh medicinskih fakultet. Na novo bomo napisali, prenovili in uskladili akte, da bo delovanje zbornice potekalo zakonito in s čim manj zapleti pri delu njenih organov.

Zobozdravnikom bo omogočena njihova avtonomija, vsem članom pa proaktivna pomoč pri urejanju različnih statusov, tudi v okviru zasebne dejavnosti.

Zavzemam se za korektno in učinkovito sodelovanje s Slovenskim zdravniškim društvom in drugimi zdravniškimi organizacijami, tudi z vsemi sindikati, v katere so vključeni zdravniki in zobozdravniki.

Zavedam se, da do naštetih sprememb ne more priti čez noč, hkrati pa se zavezujem, da s potrebnimi spremembami znotraj zbornice ne bomo odlašali, pri spremembah, ki nastajajo v celotnem zdravstvenem sistemu, pa bomo tvorno sodelovali.

Vrata naše zbornice so odprta za vse, ki se nam na tej poti želite pridružiti.

 

Dr. Zdenka Čebašek - Travnik
Predsednica

Revija Isis, 2017 (03)

Koledar dogodkov



Plačevanje članarine

Zbornica želi preiti na skrbno in okolju prijazno poslovanje, zato stremi k zmanjšanju papirnega poslovanja. S tem namenom prosi vse člane, ki še vedno prejemajo položnice na svoj naslov, da se odločijo za enega od naslednjih načinov plačila članarine preko:

  • delodajalca (ta način uredite pri svojem delodajalcu),
  • SEPA direktne bremenitve (obrazec SEPA direktna bremenitev za fizične osebe in obrazec B2B za pravne osebe),
  • Hal mBills telefonske aplikacije (http://www.mbills.si/),
  • e-računa, ki ga prejmete v svojo spletno banko, kar uredite v svoji spletni banki,
  • računa, ki ga v pdf obliki prejmete na elektronski naslov (sporočite na: racunovodstvo@zzs-mcs.si).

Dogaja se

Dobro vzdušje na delovnem mestu - delavnica reševanja konfliktov
Regijsko srečanje specializantov družinske medicine MB regije
Seja Uredniškega odbora Isis

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.