Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu lahko pokličete g. Kokalja: 01-30-72-172

Konec pavšalnih pogodbenih kazni ZZZS-ja?

dec 16, 2016, 16:32 by Jaka Jagodic
Z velikim zadovoljstvom vam sporočam, da je Višje sodišče v Ljubljani sprejelo za koncesionarje izjemno pomembno odločitev proti samovolji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Vlade RS.
Spoštovane kolegice in kolegi koncesionarji!

Z velikim zadovoljstvom vam sporočam, da je Višje sodišče v Ljubljani sprejelo za koncesionarje izjemno pomembno odločitev proti samovolji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Vlade RS.

Sodba je jasna – ZZZS kot pogodbena stranka nima pravne podlage za izrekanje pavšalnih pogodbenih kazni v znesku 400,00 EUR zoper koncesionarje, če ne more dokazati, da je bil s kršitvijo pogodbenih obveznosti koncesionarja kdorkoli oškodovan. Gre za veliko zmago koncesionarjev proti arbitrarni in pogostokrat zlonamerni razlagi nedorečenih pravil, ki jih ZZZS in Vlada RS z roko v roki zapisujeta v vsakokratnem splošnem dogovoru. Sodišče je namreč nedvoumno zapisalo, da sta koncesionar in Zdravniška zbornica Slovenije, kot zastopnik njegovih interesov, šibkejši stranki v pogajanjih za splošni dogovor, zato nejasnosti v besedilu dogovora ni dopustno razlagati v škodo koncesionarjev.

Na podlagi navedenega je zbornica na ZZZS že naslovila poziv, naj nemudoma preneha z izterjavo neutemeljeno izrečenih pavšalnih pogodbenih kazni. ZZZS-ju smo postavili tudi rok, da do 1. januarja 2017 koncesionarjem prostovoljno povrne vse pavšalne kazni, ki jih je v preteklih petih letih od njih izterjal brez pravne podlage. V nasprotnem primeru bodo sledili individualni (povračilni) zahtevki koncesionarjev, za kar bomo na zbornici pripravili ustrezen obrazec.  

Posebna zahvala gre poslancu v skupščini zbornice in članu Odbora za zobozdravstvo, Saši Saviću, dr. dent. med., ki se je bil pripravljen izpostaviti in prevzeti pravdne stroške v tej zadevi, njegovim pravnim zastopnikom ter pravni službi zbornice, posebej gospodu Petru Renčelu.   
   

Prim. Andrej Možina, dr. med.
PREDSEDNIK


Vsebino poziva ZZZS-ju lahko preberete na tej povezavi.
 

Koledar dogodkovDogaja se

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Naročilo belih receptov

Na tem mestu lahko naročite bele recepte.


Naročilo

Bela napotnica

Na tem mestu lahko dobite belo napotnico in navodila za njeno izpolnjevanje.


VSTOPITE

Vloga za izdajo potrdila o dobrem imenu

Na tem mestu lahko naročite potrdilo o dobrem imenu.

Potrdila izdajamo našim članom - zdravnikom in zobozdravnikom.

NAROČILO

članska-1_stran-widget

Članska izkaznica ZZS je članska izkaznica poklicne organizacije slovenskih zdravnic in zdravnikov, zobozdravnic in zobozdravnikov, je identifikacijski dokument člana Zdravniške zbornice Slovenije. Kako do izkaznice in več informacij se nahaja tukaj.

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Izobraževanja za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Licenčnik za člane ZZS

Dostop članov do seznama izobraževanj in prijav na izobraževanja preko aplikacije Licenčnik.

Vstopi

Organizatorji izobraževanj

Obvestila in navodila za organizatorje izobraževanj.

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več

V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.
Dogodki

Srečanje skupine za osebnostno rast: kako doseči dogovor

5.9.2018
  • Kaj so osebne meje
  • Osebne meje, odgovornost in moč
  • Kako postavim osebne meje

VAJA: razreševanje konfliktnih situacij z zavedanjem kaj so osebne meje in kako jih postavim in kako vztrajam pri njih

 

 

 

Preberite več