Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Konec pavšalnih pogodbenih kazni ZZZS-ja?

dec. 16, 2016, 16:32 pop. by Jaka Jagodic
Z velikim zadovoljstvom vam sporočam, da je Višje sodišče v Ljubljani sprejelo za koncesionarje izjemno pomembno odločitev proti samovolji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Vlade RS.
Spoštovane kolegice in kolegi koncesionarji!

Z velikim zadovoljstvom vam sporočam, da je Višje sodišče v Ljubljani sprejelo za koncesionarje izjemno pomembno odločitev proti samovolji Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije in Vlade RS.

Sodba je jasna – ZZZS kot pogodbena stranka nima pravne podlage za izrekanje pavšalnih pogodbenih kazni v znesku 400,00 EUR zoper koncesionarje, če ne more dokazati, da je bil s kršitvijo pogodbenih obveznosti koncesionarja kdorkoli oškodovan. Gre za veliko zmago koncesionarjev proti arbitrarni in pogostokrat zlonamerni razlagi nedorečenih pravil, ki jih ZZZS in Vlada RS z roko v roki zapisujeta v vsakokratnem splošnem dogovoru. Sodišče je namreč nedvoumno zapisalo, da sta koncesionar in Zdravniška zbornica Slovenije, kot zastopnik njegovih interesov, šibkejši stranki v pogajanjih za splošni dogovor, zato nejasnosti v besedilu dogovora ni dopustno razlagati v škodo koncesionarjev.

Na podlagi navedenega je zbornica na ZZZS že naslovila poziv, naj nemudoma preneha z izterjavo neutemeljeno izrečenih pavšalnih pogodbenih kazni. ZZZS-ju smo postavili tudi rok, da do 1. januarja 2017 koncesionarjem prostovoljno povrne vse pavšalne kazni, ki jih je v preteklih petih letih od njih izterjal brez pravne podlage. V nasprotnem primeru bodo sledili individualni (povračilni) zahtevki koncesionarjev, za kar bomo na zbornici pripravili ustrezen obrazec.  

Posebna zahvala gre poslancu v skupščini zbornice in članu Odbora za zobozdravstvo, Saši Saviću, dr. dent. med., ki se je bil pripravljen izpostaviti in prevzeti pravdne stroške v tej zadevi, njegovim pravnim zastopnikom ter pravni službi zbornice, posebej gospodu Petru Renčelu.   
   

Prim. Andrej Možina, dr. med.
PREDSEDNIK


Vsebino poziva ZZZS-ju lahko preberete na tej povezavi.
 

Koledar dogodkovDogaja se

Lectures on Assisted Suicide and Euthanasia in Europe de lege lata
Mladi zdravniki
17. seja Odbora za zasebno dejavnost, ZZS

Iskalnik zdravnikov z veljavnimi licencami

Učni portal ZZS

Zbornica vzpostavlja učni portal za svoje člane.

  • Zborniki in publikacije so objavljeni tukaj>>>.
  • Posnetke nekaterih dogodkov najdete tukaj>>>.

 

Specializacije

Podstran specializacij je namenjen pregledu tekočih razpisov specializacij, pregledu vsebine posameznih specializacij ter z njimi povezanih dokumentov in seznamov glavnih mentorjev, koordinatorjev ipd.

Preberi več

Objava vseh Izobraževanj za člane ZZS

Oglejte si celoten seznam izobraževanj, ki vam jih nudi ZZS v okviru svojih storitev. Preverite kakšni so njihovi programi in kolikšne kreditne točke za udeležbo.

Preberi več

Navodila za organizatorje izobraževanj

Postopek za dodelitev kreditnih točk.

 

Preberi več

e-poslovanje z ZZS - SPLETNI OBRAZCI

Navodila za odprtje "Varnega elektronskega predala - VEP" in povezave do vlog ter obrazcev za oddajo preko VEP ali spletnega portala ZZS.

Več

Spremljajte nas na YouTube

Vabljeni k ogledu vseh posnetkov novinarskih konferenc, izjav za medije in drugih dogodkov na zbornici. 

Povezava

Prepoznava in obravnava žrtev nasilja v družini v okviru zdravstvene dejavnosti

Informacije in vsebine najdete na: www.prepoznajnasilje.si

- pripomočki in obrazci
- izobraževalne vsebine
- kontakti za pomoč žrtvam

Preberi več

Slovensko zdravniško športno društvo Medicus

Vabljeni k ogledu spletnih strani SZŠD Medicus in udeležbi na športne dogodke.

Preberi več


V primeru težav ali vprašanj v vezi zborničnih aplikacij nas kontaktirajte na: Podpora.