Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila


Pregled novih obveznosti in omejitev za izvajalce zdravstvenih storitev in zdravstvene delavce

16.11.2020
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list št. 164/20).

Preberite več


Dopolnitev vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

13.11.2020
Oddelek za pravne zadeve je pripravil dopolnitve vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti, s katerimi se pacienta izrecno seznani z njegovo odgovornostjo v primeru navajanja lažnih podatkov oz. širjenju bolezni COVID-19.

Preberite več


Pravica do t.i. COVID-19 dodatka pripada zdravnikom že od 1. 6. 2020 dalje

6.11.2020
PKP5 za nazaj (od 1. 6. 2020) delavcem zagotavlja t.i. COVID-19 dodatek, do katerega so upravičeni zaposleni, ki so delali s COVID-19 pacienti. Do dodatka so upravičeni tudi koncesionarji, ki so opravljali delo zagotavljanja neprekinjene nujne zdravniške pomoči.

Preberite več


Zbornica pozvala ministrstvo k ureditvi položaja koncesionarjev, ki se vključujejo v delo javnih zavodov

2.11.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje RS naslovila dopis, v katerem ga je pozvala, naj uredi položaj koncesionarjev, ki se vključujejo v delo javnih zdravstvenih zavodov in naj glede tega ustrezno uredi tudi njihove obveznosti v razmerju do ZZZS-ja.

Preberite več


Pripravljeni novi vzorci pogodb glede vključevanja v izvajanje storitev potrebnih zaradi COVID-19

2.11.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je za potrebe izvrševanja Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja epidemije COVID-19 in zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov (Uradni list RS, št. 154/20) z dne 24. 10. 2020 pripravila nove vzorce pogodb.

Preberite več


Poziv ZZZS k spoštovanju izrednih razmer dela v zobozdravstvu

30.10.2020
Zbornica je ZZZS pozvala k prenehanju nadlegovanja zobozdravnikov z nenapovedanimi nadzori inšpektoric ZZZS. Pri čemer se dogaja, da inšpektorji ZZZS kršijo pravila, ki so namenjena preprečevanju prenosa okužbe znotraj javnih zavodov kot tudi zasebnih ordinacij (nagibanje čez okna ordinacij in preverjanje prisotnosti kadra v ordinaciji).

Preberite več


Poziv vodstvom javnih zavodov in ZZZS

30.10.2020
Prejemamo zaskrbljujoča sporočila o pritiskih na zobozdravnike. Predvsem gre za zahteve po doseganju normativa in izvajanju vseh zobozdravstvenih storitev, tudi tistih, ki v tem trenutku spadajo v bolj zahtevna in jih je tudi Ministrstvo za zdravje odsvetovala v odloku.

Preberite več


Ministrstvo podalo pojasnila o vključevanju koncesionarjev

29.10.2020
Ministrstvo za zdravje je na poziv zbornice podalo pojasnila in navodila glede vključevanja koncesionarjev v delo javnih zdravstvenih zavodov.

Preberite več


Poziv ministrstvu za dodatna pojasnila glede omejitve izvajanja zdravstvenih storitev in položaja koncesionarjev

26.10.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje RS naslovila dopis, v katerem ga je pozvala, naj natančneje navede, katere zdravstvene storitve in dejavnosti se smejo še vedno izvajati, in naj natančneje uredi pravni položaj koncesionarjev.

Preberite več


Začasno prekinjeno izvajanje nenujnih in preventivnih zdravstvenih storitev

25.10.2020
Danes je v veljavo stopila Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja epidemije COVID in zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov.

Preberite več


Ministrstvo za infrastrukturo podalo pojasnila v zvezi z izdajo potrdila osebnega zdravnika pri izdaji parkirne karte

22.10.2020
Ministrstvo za infrastrukturo je odgovorilo na dopis zbornice v zvezi s problematiko potrdil osebnih zdravnikov v postopku izdajanja parkirnih kart težko duševno prizadetim osebam.

Preberite več


Državni zbor RS sprejel amandma Zdravniške zbornice Slovenije

20.10.2020
V skladu s predlogom Zdravniške Zbornice Slovenije bodo financiranje enomesečne zaščitne opreme prejeli tudi zdravniki koncesionarji.

Preberite več