Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila


Osnutek PKP7 prinaša spremembe pogojev za odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti

15.12.2020
Vlada je v osnutku predloga PKP7 sledila predlogom zbornice, saj le-ta predvideva črtanje pogoja glede delovnih izkušenj odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti.

Preberite več


Sprejet Pravilnik o uveljavljanju povračila za izplačilo dodatka iz KPJS

15.12.2020
Ministrstvo za finance RS je uredilo postopek povračila za financiranje dodatka iz 11. točke prvega odstavka 39. člena KPJS. Posebej je urejen tudi način povračila za zasebne izvajalce zdravstvenega varstva, ki dejavnost opravljajo v okviru mreže javne službe.

Preberite več


Vlada sprejela osnutek predloga sedmega zakonskega protikoronskega paketa (PKP7) ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih

14.12.2020
Vlada je na seji dne 9. 12. 2020 sprejela osnutek predloga Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19, ki predvideva tudi podaljšanje roka za določitev odgovornega nosilca pri koncesionarjih.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

11.12.2020
Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2 ter poslalo čistopis navodil v zvezi z izvajanjem 41. člena ZZUOOP.

Preberite več


Zadnja priporočila NIJZ v zvezi z obravnavo zdravstvenih delavcev s sumom na okužbo SARS-CoV-2

11.12.2020
Zaradi nejasnosti glede ravnanja zaposlenih zdravstvenih delavcev in njihovih delodajalcev v primeru okužbe s SARS-CoV-2 objavljamo zadnja priporočila NIJZ z dne 26. 11. 2020.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje podalo dodatna pojasnila glede financiranja dodatka za neposredno delo s pacienti, obolelimi za COVID-19

9.12.2020
Upravičeni do dodatka so vsi zaposleni v mreži javne zdravstvene službe, dodatek pa se izplačuje tudi v času epidemije. Ministrstvo poda še natančnejša pojasnila v zvezi s financiranjem dodatka za koncesionarje.

Preberite več


Novosti glede roka za določitev odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti s strani koncesionarjev

4.12.2020
Ministrstvo za zdravje v dopisu pojasnjuje, da naj bi se v t.i. PKP7 uredilo podaljšanje roka, v katerem morajo koncesionarji uskladiti odgovornega nosilca zdravstvene dejavnosti z določbami Zakona o zdravstveni dejavnosti.

Preberite več


Pojasnila ministrstva za zdravje v zvezi z izvajanjem in financiranjem rednega testiranja pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti in v socialno-varstvenih zavodih

4.12.2020
Ministrstvo za zdravje je podalo dodatna pojasnila v zvezi z izvajanjem in financiranjem rednega testiranja zaposlenih na prisotnost virusa COVID-19. Na Oddelku za pravne zadeve ugotavljamo, da pojasnila še vedno niso odpravila vseh nejasnosti, na katere je zbornica opozarjala.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje sprejelo dopolnitve navodil glede izvajanja in financiranja mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2

2.12.2020
Ministrstvo za zdravje je sprejelo dopolnitve navodil glede izvajanja in financiranja mikrobioloških preiskav na virus SARS-CoV-2 na podlagi 41. člena »PKP5«.

Preberite več


Do dodatka za delo s COVID-19 pacienti zasebni izvajalci brez koncesije upravičeni zgolj v primeru začasne razporeditve

1.12.2020
Ministrstvo za zdravje je z dopisom pojasnilo, da so do dodatka za delo s COVID-19 pacienti zasebni izvajalci brez koncesije upravičeni zgolj v primeru začasne razporeditve po 55. členu »PKP5«.

Preberite več


Okužba z virusom SARS-CoV-2 kot poškodba pri delu

30.11.2020
Zbornica je ministrstvo pozvala, da nemudoma spremeni svoje nepravilno stališče, da okužba z virusom SARS-CoV-2 pri zdravstvenih delavcih in sodelavcih ne more biti obravnavana kot poškodba pri delu.

Preberite več


Obveznost testiranja zaposlenih pri izvajalcih zdravstvene dejavnosti

26.11.2020
Oddelek za pravne zadeve je pripravil pregled in pojasnila za izvajalce zdravstvene dejavnosti glede obveznosti testiranja njihovih zaposlenih.

Preberite več


»PKP6« zagotavlja javno financiranje izplačanega dodatka za delo v rizičnih razmerah tako javnim zdravstvenim zavodom kot izvajalcem zdravstvene dejavnosti s koncesijo

26.11.2020
Včeraj je bil sprejet t.i. PKP6, ki med drugim zagotavlja javno financiranje izplačanega dodatka za delo v času epidemije tako javnim zdravstvenim zavodom kot izvajalcem zdravstvene dejavnosti s koncesijo.

Preberite več


Ministrstvo sprejelo dopolnitve Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

26.11.2020
Ministrstvo za zdravje je včeraj sprejelo dopolnitve Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Novela odredbe velja od danes naprej.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje dopolnilo navodila za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP

25.11.2020
Ministrstvo za zdravje na poziv zbornice dopolnilo navodila glede financiranja dodatka po 56. členu ZZUOOP – do financiranja dodatka so pod določenimi pogoji upravičeni tudi zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Pregled predloga Zakona o duševnem zdravju in vabilo k sodelovanju v javni razpravi

25.11.2020
Na oddelku za pravne zadeve smo pripravili pregled predloga Zakona o duševnem zdravju, ki ga je Ministrstvo za zdravje objavilo na portalu e-demokracija. Člane vabimo, da v okviru javne razprave pošljejo svoje komentarje na predlog zakona.

Preberite več


Državni zbor je sprejel novelo Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-B)

23.11.2020
Državni zbor je na seji dne 20. 11. 2020 sprejel novelo Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-B), ki bo predvidoma začela veljati v drugi polovici decembra 2020.

Preberite več


Pravica zasebnih izvajalcev do dodatka po 56. členu ZZUOOP

23.11.2020
Zbornica ministrstvo pozvala k dopolnitvi navodil o financiranju dodatka po 56. členu ZZUOOP, saj le-ta ne urejajo načina izplačila sredstev za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti in pri njih zaposlene.

Preberite več


Ministrstvo podalo pojasnila o izplačilu COVID-19 dodatka po 56. členu ZZUOOP

19.11.2020
Ministrstvo za zdravje je sprejelo sklep in podalo podrobnejša navodila o določitvi načina izstavitve zahtevkov in rokih izplačil za proračunsko financiranje dodatka za neposredno delo s pacienti oziroma uporabniki, obolelimi za COVID-19.

Preberite več


Poziv ministrstvu k podaji pojasnil glede novih obveznosti in omejitev

17.11.2020
Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list št. 164/20) je stopila veljavo 14. 11. 2020. V zvezi z nejasnimi določili odredbe je Zdravniška zbornica Slovenije na Ministrstvo za zdravje poslala dopis.

Preberite več