Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Obvestila


»PKP6« zagotavlja javno financiranje izplačanega dodatka za delo v rizičnih razmerah tako javnim zdravstvenim zavodom kot izvajalcem zdravstvene dejavnosti s koncesijo

26.11.2020
Včeraj je bil sprejet t.i. PKP6, ki med drugim zagotavlja javno financiranje izplačanega dodatka za delo v času epidemije tako javnim zdravstvenim zavodom kot izvajalcem zdravstvene dejavnosti s koncesijo.

Preberite več


Ministrstvo sprejelo dopolnitve Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19

26.11.2020
Ministrstvo za zdravje je včeraj sprejelo dopolnitve Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19. Novela odredbe velja od danes naprej.

Preberite več


Ministrstvo za zdravje dopolnilo navodila za predložitev zahtevkov za izplačilo sredstev po 56. členu ZZUOOP

25.11.2020
Ministrstvo za zdravje na poziv zbornice dopolnilo navodila glede financiranja dodatka po 56. členu ZZUOOP – do financiranja dodatka so pod določenimi pogoji upravičeni tudi zasebni izvajalci zdravstvene dejavnosti brez koncesije.

Preberite več


Pregled predloga Zakona o duševnem zdravju in vabilo k sodelovanju v javni razpravi

25.11.2020
Na oddelku za pravne zadeve smo pripravili pregled predloga Zakona o duševnem zdravju, ki ga je Ministrstvo za zdravje objavilo na portalu e-demokracija. Člane vabimo, da v okviru javne razprave pošljejo svoje komentarje na predlog zakona.

Preberite več


Državni zbor je sprejel novelo Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-B)

23.11.2020
Državni zbor je na seji dne 20. 11. 2020 sprejel novelo Zakona o pacientovih pravicah (ZPacP-B), ki bo predvidoma začela veljati v drugi polovici decembra 2020.

Preberite več


Pravica zasebnih izvajalcev do dodatka po 56. členu ZZUOOP

23.11.2020
Zbornica ministrstvo pozvala k dopolnitvi navodil o financiranju dodatka po 56. členu ZZUOOP, saj le-ta ne urejajo načina izplačila sredstev za zasebne izvajalce zdravstvene dejavnosti in pri njih zaposlene.

Preberite več


Ministrstvo podalo pojasnila o izplačilu COVID-19 dodatka po 56. členu ZZUOOP

19.11.2020
Ministrstvo za zdravje je sprejelo sklep in podalo podrobnejša navodila o določitvi načina izstavitve zahtevkov in rokih izplačil za proračunsko financiranje dodatka za neposredno delo s pacienti oziroma uporabniki, obolelimi za COVID-19.

Preberite več


Poziv ministrstvu k podaji pojasnil glede novih obveznosti in omejitev

17.11.2020
Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list št. 164/20) je stopila veljavo 14. 11. 2020. V zvezi z nejasnimi določili odredbe je Zdravniška zbornica Slovenije na Ministrstvo za zdravje poslala dopis.

Preberite več


Pregled novih obveznosti in omejitev za izvajalce zdravstvenih storitev in zdravstvene delavce

16.11.2020
Oddelek za pravne zadeve je pripravil celovit pregled Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 (Uradni list št. 164/20).

Preberite več


Dopolnitev vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti

13.11.2020
Oddelek za pravne zadeve je pripravil dopolnitve vprašalnika za preverjanje zdravstvenega stanja pacientov pred obravnavo v ambulanti, s katerimi se pacienta izrecno seznani z njegovo odgovornostjo v primeru navajanja lažnih podatkov oz. širjenju bolezni COVID-19.

Preberite več


Pravno mnenje Oddelka za pravne zadeve – pravica zobozdravnika do odklonitve zobno-protetične obravnave, če pacient zavrne opravo COVID-19 testa

13.11.2020
Oddelek za pravne zadeve zbornice je za potrebe njenih članov izdelal pravno mnenje na vprašanje, ali lahko zobozdravnik, ki mora opraviti zobno-protetično obravnavo pacienta, le-to zavrne, če pacient ne želi opraviti hitrega antigenskega COVID-19 testa.

Preberite več


Pravica do t.i. COVID-19 dodatka pripada zdravnikom že od 1. 6. 2020 dalje

6.11.2020
PKP5 za nazaj (od 1. 6. 2020) delavcem zagotavlja t.i. COVID-19 dodatek, do katerega so upravičeni zaposleni, ki so delali s COVID-19 pacienti. Do dodatka so upravičeni tudi koncesionarji, ki so opravljali delo zagotavljanja neprekinjene nujne zdravniške pomoči.

Preberite več


Zbornica pozvala ministrstvo k ureditvi položaja koncesionarjev, ki se vključujejo v delo javnih zavodov

2.11.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje RS naslovila dopis, v katerem ga je pozvala, naj uredi položaj koncesionarjev, ki se vključujejo v delo javnih zdravstvenih zavodov in naj glede tega ustrezno uredi tudi njihove obveznosti v razmerju do ZZZS-ja.

Preberite več


Pripravljeni novi vzorci pogodb glede vključevanja v izvajanje storitev potrebnih zaradi COVID-19

2.11.2020
Zdravniška zbornica Slovenije je za potrebe izvrševanja Odredbe o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja epidemije COVID-19 in zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov (Uradni list RS, št. 154/20) z dne 24. 10. 2020 pripravila nove vzorce pogodb.

Preberite več


Poziv ZZZS k spoštovanju izrednih razmer dela v zobozdravstvu

30.10.2020
Zbornica je ZZZS pozvala k prenehanju nadlegovanja zobozdravnikov z nenapovedanimi nadzori inšpektoric ZZZS. Pri čemer se dogaja, da inšpektorji ZZZS kršijo pravila, ki so namenjena preprečevanju prenosa okužbe znotraj javnih zavodov kot tudi zasebnih ordinacij (nagibanje čez okna ordinacij in preverjanje prisotnosti kadra v ordinaciji).

Preberite več


Poziv vodstvom javnih zavodov in ZZZS

30.10.2020
Prejemamo zaskrbljujoča sporočila o pritiskih na zobozdravnike. Predvsem gre za zahteve po doseganju normativa in izvajanju vseh zobozdravstvenih storitev, tudi tistih, ki v tem trenutku spadajo v bolj zahtevna in jih je tudi Ministrstvo za zdravje odsvetovala v odloku.

Preberite več


Ministrstvo podalo pojasnila o vključevanju koncesionarjev

29.10.2020
Ministrstvo za zdravje je na poziv zbornice podalo pojasnila in navodila glede vključevanja koncesionarjev v delo javnih zdravstvenih zavodov.

Preberite več


Poziv ministrstvu za dodatna pojasnila glede omejitve izvajanja zdravstvenih storitev in položaja koncesionarjev

26.10.2020
Zbornica je na Ministrstvo za zdravje RS naslovila dopis, v katerem ga je pozvala, naj natančneje navede, katere zdravstvene storitve in dejavnosti se smejo še vedno izvajati, in naj natančneje uredi pravni položaj koncesionarjev.

Preberite več


Začasno prekinjeno izvajanje nenujnih in preventivnih zdravstvenih storitev

25.10.2020
Danes je v veljavo stopila Odredba o začasnih ukrepih na področju organizacije zdravstvene dejavnosti zaradi obvladovanja epidemije COVID in zagotavljanja neodložljive zdravstvene obravnave pacientov.

Preberite več


Ministrstvo za infrastrukturo podalo pojasnila v zvezi z izdajo potrdila osebnega zdravnika pri izdaji parkirne karte

22.10.2020
Ministrstvo za infrastrukturo je odgovorilo na dopis zbornice v zvezi s problematiko potrdil osebnih zdravnikov v postopku izdajanja parkirnih kart težko duševno prizadetim osebam.

Preberite več