Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Predsednica zbornice

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med., specialistka psihiatrije

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr. med.

 

Predsednica

dr. Zdenka Čebašek-Travnik, dr. med.

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Generalni sekretar

Iztok Kos, dr.med.

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Iztok Kos

Tajništvo

Uradne ure

Uradne ure: ponedeljek, sreda in petek: od 9.00 do 12.00; četrtek: od 13.00 do 16.00

E-pošta: gp.zzs@zzs-mcs.si

Tajnica generalnega sekretarja zbornice

Anja Bergant

Tel.: 01 307 21 03

E-pošta: Anja Bergant

Referentka

Milica Trenkič

Tel.: 01 307 21 00

E-pošta: Milica Trenkič

Podpredsednika zbornice

Krunoslav Pavlović, dr. dent. med.

prim. asist. Dean Klančič, dr. med., specialist splošne medicine 

Tajništvo

Katja Martinc

Tel.: 01 307 21 02

E-pošta: Katja Martinc

Novice


Oditi ali ne oditi

2.4.2019
Mladi zdravniki so večkrat jasno in glasno povedali, kako si predstavljajo izboljšanje razmer. V nedavnem pismu predsedniku vlade Marjanu Šarcu so napisali: Ker se je v zadnjih letih vlada lotila zdravstvene reforme predvsem z gašenjem požara z bencinom, Vas lepo prosimo, da s tem ne nadaljujete.

Preberite več


Stališče ZZS glede nekaterih rešitev v osnutku predloga ZZVZZ

17.3.2017
Danes smo v predvidenem roku na Ministrstvo za zdravje posredovali zahtevo Koordinacije zdravniških organizacij za umik osnutka predloga Zakona o zdravstvenem varstvu in zdravstvenem zavarovanju ter dodali obsežno Stališče Zdravniške zbornice Slovenije glede nekaterih rešitev v osnutku tega zakonskega predloga.

Preberite več


Pismo predsednice pred izredno sejo skupščine

13.3.2017
Kakor mi sporočajo kolegi, člani in članice naše zbornice, med njimi tudi nekateri poslanci, razlogov za mojo razrešnico ne vidijo. Tudi jaz jih ne, kar bom na seji tudi pojasnila. Vabljeni na sejo skupščine Zdravniške zbornice Slovenije to sredo ob 16. uri v naši modri dvorani. Pred tem pa lahko svojo voljo sporočite poslancem (https://www.zdravniskazbornica.si/zbornica-za-vas/upravljanje/skupscina), ki bodov vašem imenu glasovali o moji razrešnici. Glasovanje je po poslovniku tajno, seja je odprta za člane zdravniške zbornice, skupščinski svet pa je skupščino s sklepom zaprl za medije.

Preberite več


Čas za sodelovanje

9.3.2017
Spoštovani zdravniki, zdravnice, zobozdravnice in zobozdravniki, dovolite, da se vam iskreno zahvalim za podporo, ki mi jo namenjate v teh dneh. Sporočate mi, da ne dovolite, da vzamejo vaš glas, ki ste ga dali na volitvah in s tem podprli program sprememb.

Preberite več


Odbor za zasebno dejavnost začel z delom

2.3.2017
Včeraj sem kot predsednica zbornice prisostvovala na prvi seji odbora v novi sestavi. Odbor vodi ortoped dr. Matevž Gorenšek, njegov namestnik je zobozdravnik Matej Praprotnik. V prvem delu seje so člani odbora iz preteklega mandata predstavili svoje delo in opozorili na najbolj pereče težave, drugi del seje pa je bil namenjen načrtu dela odbora za ta mandat. Seje so se udeležili vsi člani, ki so bili potrjeni na seji skupščine. Vse sklepe so sprejeli soglasno.

Preberite več


Pripombe ZZS na osnutek Pravilnika o razširjenih strokovnih kolegijih

27.2.2017
V skladu s predvidenim rokom smo danes na Ministrstvo za zdravje poslali pripombe Zdravniške zbornice Slovenije na osnutek Pravilnika o razširjenih strokovnih kolegijih. Kot predsednica ZZS sem potrdila tudi predloge, ki jih je pripravila Koordinacija zdravniških organizacij.

Preberite več


Predlog spomladanskega razpisa specializacij posredovan na Ministrstvo za zdravje

23.2.2017
Zbornica je danes v soglasje Ministrstvu za zdravje RS posredovala predlog spomladanskega razpisa specializacij.

Preberite več


Prijava na Evropsko komisijo ostaja

22.2.2017
Zdravniška zbornica ne bo umaknila prijave na Evropsko komisijo, s katero zahteva presojo skladnosti slovenskega sistema financiranja javne zdravstvene službe z evropskim konkurenčnim pravom

Preberite več


Primopredaja, začetek dela in odstopi

21.2.2017
Prvi teden delovanja nove predsednice je bil namenjen spoznavanju dela zbornice in prvim nalogam iz različnih področij. V ospredju je spomladanski razpis specializacij ter finančno poročilo. Žal pa je prišlo tudi do odstopov članov izvršilnega odbora in predsednika razsodišča 2. stopnje.

Preberite več

ZRSZZ

Delovni obisk na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje

21.2.2017
Danes sva skupaj z generalnim sekretarjem Iztokom Kosom bila na delovnem obisku na Zavodu Republike Slovenije za zaposlovanje, kjer sva se dogovorila za redno sodelovanje pri spremljanju nezaposlenosti zdravnikov. ​ Konec januarja je bilo v evidenci zavoda 153 brezposelnih zdravnikov in 27 brezposelnih zobozdravnikov. Zavod bo ZZS mesečno obveščal o stanju, do konca marca pa bodo pripravili analizo gibanja nezaposlenosti za tri leta nazaj. Odprli smo še nekaj drugih vprašanj, o katerih bo zavod poslal na zbornico pisne vloge. Obeta se tvorno sodelovanje z namenom, da bi bilo brezposelnih zdravnikov in zobozdravnikov čim manj in da bi bila obdobja njihove nezaposlenosti čim krajša.

Preberite več