Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Zbiranje podpisov v ambulantah - Odziv Strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov na izjavo ministrice za zdravje

20.10.2017 13:27

Najprej je potrebno izpostaviti, da zbiranje podpisov v ambulantah sploh ni mogoče in da gre za zavajanje. 
Zakon namreč določa, da mora volivec poseben obrazec podpisati in podpisan obrazec odnesti v potrditev podpisa na upravno enoto, nato pa podpisanega v originalu poslati na naslov pobudnika.

Zbiranje podpisov v ambulantah torej ni mogoče. V ambulantah zasebnih zdravnikov so na voljo samo INFORMACIJE o tem, da zbiranje podpisov poteka in na kakšen način je podpis mogoče oddati. Naše razumevanje demokracije namreč vključuje tudi celovito obveščanje državljanov, ki so hkrati, ko obiščejo naše ambulante tudi naši pacienti. In prav je, da so ti čimbolj obveščeni, saj bodo kot bolniki najbolj čutili tudi posledice zakona.

In, če že omenjamo NEETIČNOST - NEETIČNO je obljubljati državljanom-bolnikom storitve, do katerih potem predolgo ne morejo priti, NEETIČNO je pustiti bolnike umirati v predolgih čakalnih vrstah, NEETIČNO je sprejemati zakone, ki bodo še zmanjšali dostop bolnikov do zdravstvenih storitev, NEETIČNO je ne sprejeti celovite zdravstvene reforme, ki bi preprečila umiranje našega zdravstvenega sistema.«

V imenu SZZZZS
Helena Mole, dr. med.
Predsednica strokovnega združenja zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije