Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Odziv na rezultat referenduma o konoplji

10.06.2024 13:42

V Zdravniški zbornici Slovenije smo zaskrbljeni glede rekreativne rabe konoplje, ki ima številne negativne posledice za javno zdravje, na kar opozarja tudi Stalni odbor evropskih zdravnikov (CPME).

Mednarodni nadzorni odbor za droge opozarja, da mnoge evropske države vzpostavljajo lastne regulativne okvire za trg konoplje za nemedicinske namene, ki ne delujejo v skladu z mednarodnimi konvencijami na področju prepovedanih drog.

Pri uporabi konoplje v medicinske namene so nekatere indikacije – v onkologiji, nevrologiji in pediatriji že utemeljene. O drugih še tečejo raziskave, podobno kot za druga zdravila.

Zdravniška zbornica, tako kot Združenje evropskih zdravnikov, zaradi osnovnega načela zdravniškega poklica »ne škoduj«, nasprotuje nadaljnji legalizaciji konoplje in odločevalce poziva, naj si prizadevajo za zmanjšanje uživanja konoplje med državljani.