Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Predsednik CPME dr. Christiaan Keijzer: "Slovensko vlado pozivamo, naj spoštuje svoje prejšnje obljube"

21.03.2024 14:29

Vodje in predstavniki nacionalnih zdravniških združenj iz vse Evrope, ki so v Ljubljani zbrani na generalni skupščini evropskega združenja zdravniških organizacij (The Standing Committee of European Doctors) v Ljubljani, izražajo podporo slovenskim kolegom sredi najdaljše zdravniške stavke v državi. V skupni izjavi poudarjajo, da se zdravstveni delavci po vsej Evropi srečujejo z nevzdržnimi delovnimi pogoji, predolgimi urami in nezadostnimi sredstvi.

Predsednik CPME dr. Christiaan Keijzer je dejal: "Slovensko vlado pozivamo, naj spoštuje svoje prejšnje obljube. Evropski zdravniki ponovno potrjujemo, da si vsi zdravniki zaslužijo dostojne in zakonite delovne pogoje, in v celoti podpiramo dejanja naših kolegov. V Evropi kot celoti je prišel čas za celovite, čezmejne rešitve, ki dajejo prednost zdravju in odpornosti medicinskega osebja ter zagotavljajo trajnostno in učinkovito prihodnost zdravstvenega varstva za vse."


Dvodnevna generalna skupščina CPME, ki jo gosti Zdravniška zbornica Slovenije, bo razpravljala o širokem naboru tem, povezanih z evropsko zdravstveno politiko, vključno z ocena dela evropskih institucij pred skorajšnjim zaključkom mandata. Osrednja tema bo neodvisnost zdravniškega poklica.