Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Volitve 2024 – člane zbornice vljudno vabimo k oddaji kandidatur za poslance skupščine v volilnih enotah, v katerih po volilnih zborih poslanska mesta ostajajo nezasedena

20.03.2024 16:57

Spoštovani člani zbornice iz volilnih enot:

ZO1: Zasebni zdravniki osnovnega zdravstva, regija: Zasebni zdravniki in zobozdravniki Slovenije (2 nezasedeni poslanski mesti po izvedenem volilnem zboru).

ZS1: Zasebni zdravniki specialisti (ginekologija in ostalo), regija: Zasebni zdravniki in zobozdravniki Slovenije (2 nezasedeni poslanski mesti po izvedenem volilnem zboru).

ZZ2: Zasebni zobozdravniki CE – VK, regija: Zasebni zdravniki in zobozdravniki Slovenije (1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru).

ZZ5: Zasebni zobozdravniki OK - NG, regija: Zasebni zdravniki in zobozdravniki Slovenije (1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru).

ST2: Zobozdravniki LJ, regija: Zaposleni zobozdravniki Slovenije (2 nezasedeni poslanski mesti po izvedenem volilnem zboru).

ST8: Zobozdravniki OK, regija: Zaposleni zobozdravniki Slovenije
(1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru).

LBI: UKC Interna klinika, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo).
2 nezasedeni poslanski mesti po izvedenem volilnem zboru.

LB1: UKC Dermatološka + ORL + Očesna + Ortopedska klinika, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo). 1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru.

LB5: Upokojenci, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo).
2 nezasedeni poslanski mesti po izvedenem volilnem zboru

LBF: Medicinska fakulteta, regija:
Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo). 1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru.


CE3: ZD-ji in zdravilišča, regija: Celjska.
1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru.

TR2: ZD Trbovlje, regija: Zasavska.
1 nezasedeno poslansko mesto po izvedenem volilnem zboru.

Ker volilni zbori v navedeni volilnih enotah, niso uspeli, vas vljudno vabimo, da oddate popolno kandidaturo za poslanca skupščine.

Postopek korespondenčnega določanja kandidatov podrobneje urejajo Izvedbena navodila volilne komisije. Na strnjen način pa je postopek predstavljen v Pojasnilih za oddajo kandidatur, iz katerih izhaja, da se kandidaturo za poslanca skupščine odda tako, da se posreduje:

- Obrazec 2 - soglasje kandidata za poslanca in

-  najmanj 10 podpisov podpore* volivcev iz te volilne enote (Obrazec 3 - izjava o predlogu kandidature za poslanca). *Podpisi so lahko zbrani na več izjavah. Član volilne enote lahko podpiše izjavo o predlogu kandidature več kandidatom iz te volilne enote, ne more pa dati podpisa podpore lastni kandidaturi.

Navedene dokumente se posreduje skenirane po e-pošti na e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si ali po fizični pošti na naslov Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana.

Popolna kandidatura za poslanca (z vsemi zahtevanimi dokumenti) je v primeru korespondenčnega določanja kandidatov pravočasno oddana, če na zbornico prispe najpozneje dne 31. 3. 2024. Ker je med vikendi in na dela proste dneve zbornica zaprta, predlagamo, da naj v primeru korespondenčnega določanja kandidatov popolna kandidatura za poslanca (z vsemi zahtevanimi dokumenti) prispe na zbornico najpozneje do dne 29. 3. 2024, do 8.00.

Informacija o tem, v katero regijo in volilno enoto je uvrščen volivec, je dostopna preko spleta (v »Profil zdravnika«) ali preko e-pošte volitve2024@zzs-mcs.si. Posamezniku se zaradi varstva osebnih podatkov lahko razkrije le njegova volilna regija in volilna enota, zato potencialnemu kandidatu za poslanca skupščine pri zbiranju podpisov podpore predlagamo, da kolege, ki bi bili pripravljeni podpisati Obrazec 3 - izjava o predlogu kandidature za poslanca, opozori naj na predstavljeni način preverijo, če so uvrščeni v isto volilno enoto kot on. Obrazec 3 - izjava o predlogu kandidature za poslanca namreč lahko za člana iz določene volilne enote podpišejo le člani iz njegove volilne enote.

Za pomoč pri oddaji kandidature se lahko obrnete tudi na g. Anžeta Kimovca (e-naslov: Anze.Kimovec@zzs-mcs.si, tel. št. 01 30 72 129).

Če ocenjujete, da ste uvrščeni v napačno volilno regijo oziroma volilno enoto, predlagamo, da sprva preverite ostale podatke v registru zdravnikov, ki vplivajo na razvrstitev v volilno regijo in volilno enoto (npr. vaš delovnopravni status). V kolikor ocenjujete, da bi glede na ostale podatke, ki se vodijo v registru zdravnikov, morali biti uvrščeni v drugo volilno regijo in volilno enoto, se lahko za pojasnila oz. morebitne popravke obrnete na ga. Majo Benedičič (e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si; tel. št. 01 30 72 142).

 

Rene Male, dr. dent. med.,

predsednik volilne komisije