Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

Volitve 2024 - Korespondenčno določanje kandidatov za poslance v volilnih enotah CE3, TR2, LB1, LB5, LBF

19.03.2024 09:33

Spoštovani člani zbornice iz volilnih enot:

CE3: ZD-ji in zdravilišča, regija: Celjska,

TR2: ZD Trbovlje, regija: Zasavska,

LB1: UKC Dermatološka + ORL + Očesna + Ortopedska klinika, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo),

LB5: Upokojenci, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo),

LBF: Medicinska fakulteta, regija: Ljubljanska (bolnišnično in specialistično zdravstvo).

Obveščamo vas, da volilni zbori, ki so bili izvedeni v navedenih volilnih enotah, niso uspeli. Volilna komisija je zato sprejela sklep, ki se glasi:

Sklep št. 74

V volilnih enotah LB1, LB5, LBF, CE3, TR2 se zaradi neuspelega volilnega zbora izvede korespondenčno določanje kandidatov za poslance skupščine.

Ta sklep se javno objavi.

Postopek korespondenčnega določanja kandidatov podrobneje urejajo Izvedbena navodila volilne komisije (dostopna na: https://www.zdravniskazbornica.si/informacije-publikacije-in-analize/obvestila/2024/01/15/sklep-volilne-komisije---rok-za-opredelitev-za-regijo-zasebnih-zdravnikov-slovenije). Na strnjen način pa je postopek predstavljen v Pojasnilih za oddajo kandidatur (dostopna na: https://www.zdravniskazbornica.si/docs/default-source/referendum/pojasnila-za-oddajo-kandidatur8504e2e5-0377-44e8-a42b-c45404fe04ff.pdf?sfvrsn=c3570236_3), v katerih je zapisano naslednje:

Korespondenčno določanje kandidatov za poslance volilne enote, v kateri volilni zbor ni uspel, se izvede tako, da se volilni komisiji posreduje Obrazec 2 - soglasje kandidata za poslanca in najmanj 10 podpisov podpore* volivcev iz te volilne enote (Obrazec 3 - izjava o predlogu kandidature za poslanca). Dokumente se posreduje skenirane po e-pošti na e-naslov volitve2024@zzs-mcs.si ali po fizični pošti na naslov Dunajska cesta 162, 1000 Ljubljana. Popolna kandidatura za poslanca (z vsemi zahtevanimi dokumenti) je v primeru neuspelega volilnega zbora in posledičnega korespondenčnega določanja kandidatov pravočasno oddana, če na zbornico prispe najpozneje dne 31. 3. 2024. Ker je med vikendi in na dela proste dneve zbornica zaprta, predlagamo, da naj v primeru korespondenčnega določanja kandidatov popolna kandidatura za poslanca (z vsemi zahtevanimi dokumenti) prispe na zbornico najpozneje do dne 29. 3. 2024, do 8.00.

*Podpisi so lahko zbrani na več izjavah. Član volilne enote lahko podpiše izjavo o predlogu kandidature več kandidatom iz te volilne enote, ne more pa dati podpisa podpore lastni kandidaturi.

Rene Male, dr. dent. med.,

predsednik volilne komisije