Prijava

Vsebina, do katere želite dostopati, je na voljo samo prijavljenim uporabnikom. Prijavite se z obstoječim uporabniškim imenom in geslom ali izpolnite obrazec za registracijo.

Pozabljeno geslo

Nazaj na prijavo

Registracija

Potrdi

Nazaj na prijavo

Ostali načini prijave

Prijava s SI-PASS

Za pomoč pri prijavi, registraciji ali pozabljenem geslu pišite na našo tehnično podporo.

(LITERARNI VEČER) Jasna pot: Z vetrom v laseh - prim. doc. dr. Neli Vintar

15.03.2024 14:22

 

Spoštovani,

vabimo vas na literarni večer, kjer bomo skupaj odkrivali globine življenja in človeškega doživljanja skozi oči izjemne zdravnice in avtorice, prim. doc. dr. Neli Vintar, dr. med. Pogovor z avtorico bo potekal 16. aprila ob 18.00 v prostorih Domus Medica. Literarni večer bo povezoval dr. Rihard Knafelj, dr. med.

"Pomislimo: kako bi bilo živeti brez bolečine? Kaj nam preprečuje, da bi segli po tej svobodi?" – Vprašanji, ki odpirata vrata v svet, ki ga bo z nami delila specialistka anesteziologije, reanimatologije in perioperativne intenzivne medicine.

Prim. doc. dr. Vintar je že 40 let je zaposlena v UKC Ljubljana, na Kliničnem oddelku za anesteziologijo in intenzivno terapijo operativnih strok. Je zdravnica z neizmerno količino energije, s presenetljivimi interdisciplinarnimi znanji, ki jo zaznamuje znamenito rdeče kolo ter predvsem predanost svojemu zdravniškemu poslanstvu ob lajšanju vseh vrst bolečin, ki se jih sočutno in svetovljansko loteva tudi z akupunkturo. Knjiga daje tudi vpogled v zakulisje težkega zdravniškega poklica in v brezmejni trud avtorice v dobro bolnikov in širše družbe.

Poleg knjige Jasna pot - Z vetrom v laseh, bo predstavila tudi pravljico za odrasle in otroke Jaz vem: Joj, kako boli, svoje sestre zdravnice Jasne Stošić, ki je pred petimi leti izgubila bitko z rakom. Gre za na videz preprosto zgodbo o ježku Brinku, ki se nekega dne prebudi s hudo bolečim smrčkom, je avtorici uspelo na nevsiljiv način predati svojo težko izkušnjo. V živalske značaje je položila neprecenljivo sporočilo za vse nas:  topla bližina in sočutje pomirjata in mehko blažita bolečino.

Neposredno pri založbi Chiara, kjer sta izšli knjigi Jasna pot: Z vetrom v laseh in Jaz vem: Joj, kako boli!, bo, na dogodku, obe knjigi možno kupiti po znižani ceni.

Vljudno vabljeni!

 

 

Prijava ni več mogoča